Bikepark Hürtgenwald nieuw leven in geblazen

Compact bikepark net over de Duitse grens krijgt nieuwe kans

Net over de Duitse grens bij Aken ligt bikepark Hürtgenwald. Met vier lijnen niet gigantisch groot, maar desondanks ook voor Nederlanders een aantrekkelijke bestemming. Het bedrijfsmodel van het in 2015 opgerichte bikepark kwam echter flink onder druk te staan. Na een noodoproep van de lokale vereniging gloort er nu nieuw licht aan de horizon en wordt er gewerkt aan de opening voor 2023…

In 2015 werd het bikepark in Hürtgenwald geopend door MTB Club Nordeifel Gravity e.V. in samenwerking met BSV Profiel Hürtgenwald en ESG Eschweiler. Bij de aanleg van het bikepark werden Nico Vink en Kristof Lenssens betrokken, waarbij er routes zijn voor beginners en gevorderden. Een skilift ontbreekt in het gebied, maar er is wél een shuttle-dienst. Onder meer door de pandemie is het verdienmodel achter het bikepark echter flink onder druk komen te staan. De voorbije zomer trok MTB Club Nordeifel Gravity e.V. dan ook aan de bel. Boodschap: het voortbestaan van het bikepark Hürtgenwald in huidige vorm is niet meer werkbaar.

Nieuw leven ingeblazen

Afgelopen week kwam echter het nieuws naar buiten dat er licht aan de horizon gloort. Bike-Components sprong eerder al bij als financiële partner. Nu is er samen met de andere partners een nieuw bedrijfsmodel achter het bikepark opgezet. Dit blijkt een post op de social media-kanalen van het bikepark. Wat de vernieuwing exact inhoudt, is niet medegedeeld. Maar hiermee lijkt de toekomst van bikepark Hürtgenwald wel weer gewaarborgd. De post op Instagram en Facebook meldt dat de lijnen weer gangbaar worden gemaakt. Wanneer in 2023 bikepark Hürtgenwaldweer weer open gaat is nog niet bekend.

Bikepark Hürtgenwald krijgt nieuw leven ingeblazen

Meer info: www.mtb-park-huertgenwald.de

Geplaatst in Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments