Liv vernieuwt z’n Devote-gravelbikes voor 2024

Nieuwe frames in aluminium en carbon

Liv, het vrouwenfietsenmerk van Giant, vernieuwt z’n uit 2020 stammende Devote-gravelbikeserie. Geheel nieuw voor modeljaar 2024 is de superlichte Devote Advanced Pro. De overige carbon en aluminium frames hebben een flinke opfrisbeurt gehad. Liv claimt een “agressievere zitpositie”, “verbeterd comfort”, “meer controle” en een “ongeëvenaarde veelzijdigheid”.
Liv Devote 2024 gravelbike

Nieuw: Devote Advanced Pro-gravelbike.

Liv Devote 2024: drie framevarianten

Net als bij Giant krijgen ook bij Liv de carbon frames de toevoeging ‘Advanced’. Er zijn twee uitvoeringen: de reguliere Devote Advanced en de lichtere Devote Advanced Pro. Beide uitvoeringen worden in eigen huis gemaakt; in tegenstelling tot veel andere fabrikanten hoeven Liv en Giant de productie van hun carbon frames niet uit te besteden. De Devote Advanced Pro heeft niet alleen een lichter frame, maar ook een lichtere voorvork dan de ‘gewone’ Devote Advanced. Welke uitvoering je ook neemt, Liv claimt in alle gevallen een agressievere geometrie die meer controle en stabiliteit biedt in snelle afdalingen.

De Devote Advanced Pro is uitgerust met een Contact SLR XR D-Fuse-stuur, de Devote Advanced en Devote-serie worden geleverd met een Contact XR D-Fuse-stuur. Beide sturen hebben een backsweep van 5 graden en een flare-drop. Speciale carbon D-Fuse comfortzadelpennen, standaard op de twee duurste modellen, zijn ook beschikbaar voor de overige modellen. Wie liever een traditionele ronde pen heeft: een zadelpen met een diameter van 30,9 millimeter past desgewenst ook. Ook het monteren van een dropperpost behoort daardoor tot de mogelijkheden en is zelfs standaard op de Devote Advanced 1.

Liv Devote 2024 gravelbike

Kofferbak op de Devote Advanced Pro en Devote Advanced.

Liv Devote

Carbon flexpen op Devote Advanced Pro.

Liv Devote 2024 gravelbike

De lengte van de liggende achtervork is op zowel de carbon als de aluminium modellen in te stellen op 425 of 435 millimeter. In de grootste maat L is dat zelfs 430 respectievelijk 440 millimeter.

Het carbon Contact SLR XR D-Fuse-stuur op de Devote Advanced Pro zou dankzij de speciale buisvorm zowel comfortabel als stijf en efficiënt zijn.

Het is 2023 en dus gaan alle kabels via de balhoofdbuis het frame in.

Liv Devote

Brede carbon aerowielen uit eigen huis op de Devote Advanced Pro.

Liv Devote

Flat-mount schijfremmontage

Geometrie

Liv Devote gravelbike 2024 geometrie

Modellen en prijzen

In de Benelux biedt Liv vijf modellen van de 2024-Devote gravelbike aan: Devote Advanced Pro (adviesverkoopprijs: 6.999 euro), Devote Advanced 0 (adviesverkoopprijs: 4.399 euro), Devote Advanced 2 (adviesverkoopprijs: 2.999 euro), Devote 0 (adviesverkoopprijs: 1.949 euro)en Devote 1 (adviesverkoopprijs: 1.799 euro).

Bron en meer info: liv-cycling.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments