Liv Devote 2021: Damesspecifieke gravelbike

Carbon en alu avonturenfiets

Er zijn genoeg merken waarbij alleen de kleur en misschien een zadel het verschil uitmaakt tussen een heren- of damesmodel van een bepaalde bike. Niet zo bij Giant. Of eigenlijk Liv, want Giant’s damesspecifieke producten worden zelfs als een opzichzelfstaand merk op de markt gezet. De nieuwe Liv Devote is een gravelbike voor dames en die is verkrijgbaar met een carbon en aluminium frame.

Liv Devote Advanced Pro gravelbike

“De Devote, gericht op prestaties en avontuur, is de eerste gravelbike van Liv”, aldus het persbericht. Giant heeft al een paar jaar de Revolt-serie voor de gravelaars onder ons. Ook daarvan zijn aluminium en carbon modellen beschikbaar. De Devote volgt dezelfde ‘ontwerptaal’, maar wijkt op méér dan alleen de kleuren af van de Revolt.

Liv gaat prat op haar 3F-ontwerpfilosofie. ‘Fit, Form, Function’. Op basis van wereldwijde studies heeft het merk een omvangrijke database aan kunnen leggen met gegevens over de anatomie van dames en hun rijstijlen/-voorkeuren. Volgens Liv is er dus niet alleen een toegevoegde waarde voor dames-specifieke kleding en accessoires, maar beslist óók voor frames.

Liv Devote framedetails

Naast het frameontwerp is er ook qua materialen leentjebuur gedaan bij de Revolt en Revolt Advanced modellen. Bij de Liv Devote Advanced gravelbike is dezelfde kwaliteit carbon gebruikt, maar de lay-up is aangepast om de compactere frames nóg meer comfort te geven. Zowel de alu als carbon modellen hebben een D-Fusion zadelpen; die is aan de achterzijde dus afgeplat zodat hij méér kan flexen voor meer comfort. De Advanced frames zijn overigens ook compatible met een reguliere 30.9 mm dropper zadelpen. De aluminium frames maken gebruik van Giant’s Aluxx materiaal; dat is een 6061-serie aluminium, waarbij de buizen enkelvoudig zijn verjongd voor gewichtsreductie.

liv devote gravelbike

liv devote gravelbike

liv devote gravelbike

Er is ruimte voor banden tot 700 x 45c. 650b wielen kunnen ook worden gemonteerd, al vermeldt Giant niet tot welke bandbreedte je dan kunt gaan. Verder zijn de frames voorzien van meerdere montageposities voor bidons en uiteraard dragers en spatborden.

Liv Devote Advanced Pro met bepakking

Geometrie

Naast een ander logo en andere kleurstellingen wijken de Liv Devote gravelbike modellen dus ook qua geometrie af van de Giant-equivalenten. De stuur- en zitbuishoeken zijn identiek, maar voor wat betreft zitbuislengte, reach en stack zien we over de gehele maatrange diverse verschillen.

Liv Devote MY21 Geometrie Overzicht

Liv Devote: Drie modellen

Van de vijf modellen die Liv nu van de Devote gravelbike lanceert, kun je er drie in de Benelux krijgen. Van de carbon-versies zijn er twee beschikbaar. De Devote Advanced Pro voor € 4.799 en de Advanced 2 voor € 2.499. Dat betekent dat er vervolgens maar één aluminium versie is; de Devote 1. Die heeft de scherpe prijs van € 1.399.

Liv Devote Advanced Pro 0 gravelbike 2021

Giant Devote Advanced Pro – € 4.799: ‘Advanced-Grade’ carbon frame en voorvork, Sram Force eTap AXS 2×12 speed aandrijfgroep, Sram Force eTap AXS remmen, Sram Force D1 DUB crankset (43/30t), Giant Contact SLR XR D-Fuse flared stuur, Giant D-Fuse SLR carbon zadelpen, Giant CXR-2 Carbon Disc wielset, Maxxis Velocita 700 x 40c tubeless banden.

Liv Devote Advanced 2 2021 gravelbike

Giant Devote Advanced 2 – € 2.499: ‘Advanced-Grade’ carbon frame en voorvork, Shimano GRX 810 derailleurs, Shimano GRX RX600 shifters/remgrepen, Shimano GRX RX400 remmen, Praxis Alba crankset (48/32t), Giant Contact stuurpen, stuur en D-Fusion aluminium zadelpen, Giant P-X2 Disc wielset, Giant CrossCut AT 1 700 x 40c tubeless banden.

Liv Devote 1 2021

Giant Devote 1 – € 1.399: ‘ALUXX-Grade’ aluminium frame, carbon voorvork, Shimano GRX 400 2×10 speed aandrijving, Shimano GRX 400 remmen, FSA Omega Adventure crankset (48/32t), Giant Contact stuurpen, stuur en D-Fusion aluminium zadelpen, Giant S-X2 Disc wielset, Giant CrossCut AT 2 700 x 38c tubeless banden.

Bron: www.liv-cycling.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments