Maandag 26 en dinsdag 27 juli: Olympische mountainbikewedstrijden

Maar waar de cross country wedstrijden te bekijken?

Dit weekend beginnen de Olympische Spelen in Tokyo, Japan. De Olympische cross country mountainbike-medaillestrijd is verdeeld over twee dagen: op maandag 26 juli rijden de heren, op dinsdag 27 juli de dames. Verwend met integrale livestreams van Redbull met ruime omkadering, moeten we voor deze wedstrijden de verwachtingen misschien wat lager stellen. De NOS en Sporza (België) zenden het uit.

De aanloop naar deze Olympische Spelen was lang. Immers, ook al heet het evenement nog steeds “Tokyo 2020” , het is toch écht 2021. Goed; de reden van de vertraging is voor iedereen wel duidelijk. Dit weekend gaan de Spelen dan toch van start en we kunnen ons al snel opmaken voor de Olympische cross country mountainbike medaillestrijd. Op maandag 26 juli rijden de heren, op dinsdag 27 juli de dames op het 4,1 kilometer lange en 150 hoogtemeters tellende circuit nabij Izu City.

Terpstra, Tauber, Vader en Van der Poel

De Nederlandse delegatie bestaat uit in totaal 4 deelnemers. Bij de dames staan Anne Terpstra en Anne Tauber in het oranje aan de start. Bij de heren verdedigen Milan Vader en ene Mathieu van der Poel de Nederlandse eer. Met name laatstgenoemde schijnt niet geheel onverdienstelijk te kunnen fietsen en is dus onze insider tip (…).

Vader Tauber Tepstra Olympische Spelen mountainbike Tokyo 2020

Van links naar rechts (met de verticale strepen rood-wit-blauw op hun shirt): Milan Vader, Anne Tauber en Anne Terpstra. Bron foto: Instagram Anne Tauber

Mathieu Van Der Poel seen at UCI XCC in Nove Mesto na Morave, Czech Republic on May 14, 2021.

Mathieu vertrok donderdag pas naar Tokyo. Zijn redenen: er kan toch pas vanaf donderdag worden getraind op het parcours en in een hotel zitten is niet zo aan hem besteed, zoals-ie zelf zei tegen de NOS. Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool.

Te volgen via de televisie en livestream van de NOS en Sporza

Zoals eigenlijk elke Olympische Spelen is het onduidelijk hoeveel zendtijd de Nederlandse Omroep Stichting besteedt aan het mountainbiken. Maar nu we bij de heren – en ook bij de dames – kans hebben op eremetaal mogen we toch hopen dat het niet bepaald ‘krap bemeten’ zal zijn. Voor zowel de cross country wedstrijd van de heren op maandag 26 juli als de wedstrijd van de dames op dinsdag 27 juli staat ‘mountainbiken’ vermeldt in het uitzendschema van de NOS op de reguliere televisie. Verwacht echter parallel óók livestreams, mogelijk met meer zendtijd (of in elk geval de volledige wedstrijd) dan op de televisie. Oók het Belgische Sporza heeft mountainbiken in haar programmagids staan, waarbij ze via kanaal Eén uitzenden op televisie en via een livestream op hun website. De livestream is alleen te bekijken vanuit België.

De cross country mountainbikewedstrijden voor zowel de heren als dames wordt om 15:00 uur Japanse tijd gereden. Dat is 8:00 uur hier!

Uitzendschema

Maandag 26 juli: Cross Country Olympic (XCO) Heren – 8:00 uur Nederlandse tijd
Dinsdag 27 juli: Cross Country Olympic (XCO) Dames – 8:00 uur Nederlandse tijd

TV Uitzendingen via NPO1 en België Eén.
Livestreams via NOS.nl/tokyo2020 en Sporza (alleen te zien vanuit België).

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments