Magura HC 1-vinger remhendel als retrofit voor MT remmen

… en belooft verbeterde ergonomie

Eerder dit jaar was ik op pad met de Magura MT8 remmen van de laatste generatie. Mooi spul: Zeer capabele stoppers met een hoge mate van doseerbaarheid én absolute remkracht. Toch waren er tekortkomingen. De reikwijdte-verstelling van de carbon remhendel was wat mager. Magura onderschreef dit en kwam vrij snel met een ‘stille update’ voor de lopende productie; het verstelbereik werd vergroot. In mijn geval bleek dat nog steeds niet afdoende om de slag van de hendel én de positie waar de hendel-in-ruste zich bevindt in een gunstige verhouding te krijgen. De oorzaak: De vorm van de remhendel zelf. Deze was lang en stond vrij ver van het stuur af.

MaguraMT801

De huidige hendel is namelijk lang genoeg om met 2 vingers te bedienen. In de praktijk, echter, wilden velen maar met 1 vinger remmen. In mijn geval betekende het dat ik vaak met mijn middelvinger remde, waarbij mijn wijsvinger dan knel kwam te zitten tussen de hendel en het stuur. Niet ideaal, en dat is een understatement.

Magura komt nu met een retrofit. Een aluminium remhendel die toepasbaar is op huidige MT generatie. De HC remhendel is 12 mm korter en is qua vorm geoptimaliseerd voor bediening met één vinger. De wijsvinger, meer specifiek. Dat maakt ook dat de remgrepen wat verder naar buiten op het stuur gemonteerd kunnen worden en montageperikelen met bepaalde shifters verholpen worden.

Uit het persbericht:

Famous motorbike makes such as BMW and KTM already use Magura HC Technology to improve their performance.

Magura’s HCT range, with HCT standing for Hard Core Tech, originates from the Magura Powersports product range and combines all the developments and special detail improvements that have been developed to meet the requirements of racing and other highly demanding applications. Now Magura is bringing HCT to the mountain bike. The HC brake lever has been developed as a retrofit to upgrade and optimize the ergonomic performance of MT disk brakes. The ergonomics of the short HC aluminum lever mean that it can reliably deliver full braking power at the touch of just one finger. The feedback and experience of Danny MacAskill were key to the design and new ergonomics of the 12 mm shorter HC lever.

MaguraHC02

MaguraHC01

Vooraan de nieuwe HC hendel met daar onder de ‘oude’ versie.

De HC remhendel weegt hetzelfde als de huidige aluminium versie en is geschikt voor de MT6, MT7 en MT Trail remgrepen. Het wisselen van de hendel gaat vrij gemakkelijk door de pen (onder de sticker op de kunststof body) die als scharnier dient, los te drukken.

Ze zijn leverbaar vanaf eind augustus dit jaar en kosten (stevige…) €75,80 per paar. Het persbericht meldt verder dat een versie voor de MT8 later volgt, waaruit wij opmaken dat er dus ook een carbon versie van de HC remgreep komt.

Bron: www.magura.de

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments