Magura Raceline terug van weggeweest

MT8 en MT7 verkrijgbaar in iconische kleurstelling

Sinds Bart Brentjens in 1996 in Atlanta de eerste Olympisch Kampioen mountainbike werd, staan voor veel bikers de neon-gele remmen van Magura symbool voor ‘race’. Magura noemt ze sinds lange tijd dan ook ‘Raceline’. Vaak waren ze voorbehouden aan gesponsorde atleten. Maar nu is Raceline terug van weggeweest. Magura biedt de iconische kleur nu aan als optie op de MT8 cross country en MT7 trail-remmen.

Met het xc-wedstrijdseizoen (toch eindelijk) voor de deur, biedt Magura opnieuw Raceline remmen aan consumenten beschikbaar. Gelimiteerd, weliswaar. De iconische kleur wordt door velen gekoppeld aan xc-racing; Bart Brentjens’ American Eagle Atlanta was in 1996 voorzien van HS33 Raceline velgremmen. Logisch dat je de kleurstelling dan nu ook terug vindt op het topmodel schijfremmen voor xc, de MT8.

MT8 Raceline

De MT8 Raceline remklauw heeft 2 zuigers en de uit één stuk gesmeden klauw is dus uitgevoerd in Raceline-geel. De remgreep is Magura’s Carbotecture SL-versie; de lichtste uit hun programma. Dat thema wordt verder doorgevoerd bij de remhendel, want dat is de 1-vinger HC Carbon. Het resultaat is een rem die 195 gram weegt (per kant, zonder adapter en schijf). Als set koop je ze voor € 599,80. Dit is exclusief remschijven en adapters.

Magura MT8 Raceline

MT7 Raceline

De MT7 is al jaren Magura’s high-end aanbod in het trailsegment. Bij deze remmen worden remklauwen toegepast die beide 4 zuigers hebben. En vanaf nu kun je die dus ook als Raceline krijgen. Ook hier is de remgreep van Carbotecture SL en past Magura de 1-vinger HC Carbon remhendel toe om tot een gewicht van 255 gram te komen per rem (zonder schijf, zonder adapter). Je koopt de MT7 Raceline voor € 479,80 per set exclusief remschijven en adapters.

Magura MT7 Raceline

Verkrijgbaarheid

Uiteraard kun je de remmen verkrijgen via Magura Pro Shop dealers. Daarnaast kun je ze óók online bestellen via Click & Collect van Magura. Hierbij bestel je online en haal je de remmen op bij je lokale dealer waar je ze ook bij het afhalen afrekent. Meer informatie hierover vind je op www.magura-cc.com

Bron en meer info: www.magura.com

Geplaatst in Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments