Sram neemt pedalentak van Time Sport over van Rossignol

Het blijft stuivertje wisselen in de fietsindustrie. Vandaag maakte het Amerikaans/Duitse Sram bekend dat het de pedalentak van het Franse Time Sport heeft overgenomen. Hierdoor kan Sram net als Shimano klikpedalen aanbieden. Overigens: wel onder het label ‘Time’, want vooralsnog worden de pedalen niet omgelabeled.

Zouden ze vandaag geschrokken zijn in Osaka en Eindhoven? Waarschijnlijk niet, want Shimano heeft de markt voor klikpedalen vast in handen, zéker in het mountainbikesegment. Maar desondanks zitten ze waarschijnlijk niet te wachten op concurrentie en die lijkt er toch wel aan te komen nu Sram vandaag heeft bekendgemaakt dat ze de pedalentak van Time Sport van het Franse wintersportmerk Rossignol hebben overgenomen.

Rossignol

Time Sport was een minder geslaagde acquisitie uit 2016 van wintersportmerk Rossignol. De gedachte was dat met een sportief fietsmerk binnen deze primair op wintersport gerichte firma de risico’s wat meer gespreid konden worden, met als achterliggende visie dat door de mondiale opwarming het aantal wintersporters zal dalen en het aantal fietsers zal toenemen. Goed gedacht, maar Rossignol kreeg het sportieve fietsgebeuren niet op de rit. Het is een beetje hetzelfde verhaal als bij het wintersportmerk Salomon, dat ook in 2016 onder een dak gebracht werd met fietsmerken Mavic en ENVE. Goed bedacht, niet goed uitgevoerd.

En dan is er nu Sram dat de pedalentak van Time Sports op zijn beurt weer overneemt van Rossignol. Time is daarmee het zoveelste merk dat slokop Sram toevoegt aan z’n inmiddels goedgevulde portfolio. Denk aan RockShox, Avid, Zipp, Truvativ, Quarq en Shockwiz. Maar het lijkt een zinvolle overname, aangezien klikpedalen precies zijn wat er aan het Sram-assortiment nog ontbrak.

Marks beste aankoop ooit: Time Absalon pedalen

Merknaam ‘Time’ blijft gehandhaafd

Net als bij de eerdere acquisities van Sram zal de merknaam Time gehandhaafd blijven. “Time is een legendarisch merk dat als eerste richtte op de ergonomie van de trapbeweging. We zullen de geschiedenis en het erfgoed van Time goed beheren en hun traditie van innovatie en kwaliteit onverminderd voortzetten”, aldus Sram-baas Ken Lousberg. Zou fijn zijn als dit zo is, want de Velozine-crew omvat een flink aantal hardcore Time-fans!

Time ATAC pedaalconcept

Met name Time mountainbikepedalen blinken uit in een robuustheid en consistente in- en uitklik-gedrag van de Atac-bindingen, ongeacht de omstandigheden.

En Time-fietsen dan?

Naast Time-pedalen is er ook nog zoiets als Time-fietsen. Deze tak van de onderneming is van Rossignol overgenomen door de in de fietsindustrie gespecialiseerde Amerikaanse investeringsmaatschappij Cardinal Cycling Group. Rossignol verkocht daarnaast fietsen onder eigen label en onder de merknaam Felt Bikes. Deze situatie blijft vooralsnog ongewijzigd.

Meer info op Sram.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Tags: , , , ,
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments