Merida toont eigen geschiedenis in het Mountainbike Museum

Het Taiwanese merk is ‘Heritage Partner’

Het Mountainbike Museum van Jeroen van Roekel in Arnhem is sinds 1 januari 2021 een specifieke collectie rijker. Merida Benelux heeft een tiental mountainbikes uit haar lange geschiedenis aan het museum beschikbaar gesteld. Daarmee is het merk een ‘Heritage Partner’ geworden.

Bovendien levert het merk óók spiksplinternieuwe bikes die je bij het museum kunt huren voor een rit op de routes in de directe omgeving van het museum.

Vorig jaar kon Jeroen van Roekel met grote trots het 5-jarig jubileum vieren van zijn Mountainbike Museum. Al van vér voor de opening en tot op de dag van vandaag wordt er hard gewerkt aan het museum én de collectie. Maar Jeroen is beslist niet de enige verzamelaar van oude mountainbikes. Zijn verzameling is alleen ‘wat groter’ dan die van de meeste andere verzamelaars. Noem maar iets obscuurs en dikke kans dat Jeroen het heeft staan.

Peter Koperdraad, directeur van Merida Benelux, is de verzameldrift niet vreemd, zo licht hij toe:

“Als partner van het Mountainbike Museum kunnen wij de bezoekers tonen waar de roots van ons merk liggen. Het was al jaren een hobby van mij om oude mountainbikes en racefietsen op te sporen en te verzamelen. Ondertussen staat er achter de schermen in het Experience Center een aardige collectie Merida erfgoed, maar het is nog mooier die geschiedenis ook aan het publiek te kunnen tonen in een echt museum.”

En dus kun je vanaf nu 10 bikes uit diverse modeljaren van één van ‘s werelds grootste fietsfabrikanten vinden in het museum in Arnhem. Dit betreft onder meer de eerste modellen die Merida in Nederland verkocht. Maar ook bikes zoals José Hermida, Gunn-Rita Dahle en ‘onze eigen’ Rudi van Houts ze bereden, ten tijde van het Multivan Merida Biking Team (1996-2016).

Merida huurbikes

Als partner van het museum heeft Merida ook nieuwe mountainbikes gestationeerd bij het museum. Deze worden door het museum verhuurd. Het Mountainbike Museum ligt namelijk in een mooie omgeving met een aantal mountainbikeroutes aan de voordeur.

Steun het Mountainbike Museum

Momenteel is het Mountainbike Museum gesloten. Je kan de Merida-collectie dan ook nog niet zelf gaan bekijken, helaas. de sluiting zal tot ten minste het einde van de huidige lockdown duren.

En ja, dat maakt het leven voor het museum er óók niet gemakkelijker op. Je kan het museum echter steunen. Dat kun je onder meer doen door het kopen van een Support Ticket, waarmee je kans maakt op een rit op jouw droomfiets uit het museum! Je leest er hier meer over.

Mountainbike Museum Support Ticket

Bron: www.merida.nl
Meer info: www.mountainbikemuseum.nl

Geplaatst in Mountainbike museum, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
1 Comment
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Koperdraad
Peter Koperdraad
3 maanden geleden

Gaaf hoor!