Mountainbike Event Montferland 1 & 2 oktober inclusief Nightride!

Op avontuur met Natuurmonumenten

In het weekend van 1 en 2 oktober organiseert Natuurmonumenten in samenwerking met Specialized en fietsenwinkel De Pedaleur het Montferland Mountainbike Event. Nu is een beetje fietsen door het bos, niet veel meer dan de gemiddelde toertocht, dus doen ze er een schepje bij op: naast de reguliere toertocht op zondag, kun je op zaterdag vanaf 17 uur op het hoofdkantoor van Specialized terecht voor een rondleiding (voor het geval je onze Backstage vorig jaar gemist hebt) en MTB workshops voor de kids, aansluitend vind een rit in het donker plaats… door het bos… met lampjes op je fiets en dat geheel legaal! Hiervoor is een parcours van 30 kilometer uitgezet en het bos wordt dan ook alleen voor deze uitzondering opengesteld voor ons mountainbikers!

AB Specialized

Natuurmonumenten zoekt middels evenementen actief toenadering

Ja, je leest het goed. Natuurmonumenten is de karrentrekker bij dit evenement inclusief die nightride. Met deze stap zoekt Natuurmonumenten actief de toenadering bij natuurgebruikers.

De natuur in Nederland is al lang niet alleen maar een plek waar het wild zijn gang kan gaan, maar vervuld ook in grote mate een recreatieve functie. Voor ons mountainbikers is het dé plek waar we onze hobby – sport zo je wil – kunnen uitoefenen. Natuurmomumenten onderkent sinds een tijd de (toegenomen) belangstelling voor de natuur en wil graag daarin faciliteren, om zodoende ook het gebruik van de natuur beter te laten samen gaan met de instandhouding van die natuur.

Natuurmonumenten ziet dit evenement als een eerste stap om op een leuke en attractieve wijze in contact te komen met de gebruikers van hun gebied en hun wensen. Maar ook zodat ze kunnen voorlichten (waarom bepaalde stukken bos in een bepaalde tijd bijvoorbeeld afgesloten worden) en om hun ‘achterban’ te laten groeien. Lekker boeiend, zul je denken, maar juist doordat het een relatief grote vereniging is, kunnen ze een vuist maken naar ‘Den Haag’ en zich effectief inzetten voor natuurbehoud in Nederland. En dat is precies wat wij ook willen, op een vuilnisbelt rijden kan immers altijd nog…

Nightbiken

Het weekendprogramma kost je €27,50 en als je al lid bent van natuurmonumenten krijg je €5 korting. Van dat inschrijfgeld gaat een donatie van €15 naar Natuurmonumenten die het geld hard kunnen gebruiken voor routeonderhoud en behoud van de mooie natuurgebieden.

Meer info en inschrijfmogelijkheid vind je via deze link: https://www.natuurmonumenten.nl/activiteiten/mtb-event-montferland

Posted in Events, Nieuws and tagged , , , , .