Mountainbikeroute Ruinen wordt een Giant Track

Giant Benelux investeert in het onderhoud, veiligheid én ontwikkeling

Aanstaande vrijdag, 13 maart, wordt een nieuwe mountainbikeroute in het Drentse Ruinen officieel geopend. De route krijgt officieel de naam ‘Giant Track’.

Giant Benelux investeert in het onderhoud, de veiligheid en de verdere ontwikkeling van deze nieuwe route.

Dat je in Drenthe mooi kunt fietsen, is bekend. Je kan er héél veel kilometers wegtrappen. De provincie heeft dan ook al diverse mountainbikeroutes. Sinds de voorbije zomer is de route nabij Ruinen onder handen genomen. Het gebied was van oudsher heide, maar tussen de jaren ’40 en ’52 van de vorige eeuw is er bos aangelegd; rechttoe, rechtaan. De route combineert nu een aantal brede paden met nieuw aangelegde, technische singletracks voor flinke afwisseling. In totaal is de nieuwe route zo’n 20 kilometer lang en verbindt ook de bestaande routes van Dwingeloo in het noorden en die van Zuidwolde in het zuiden.

Singletracks Giant Track Ruinen

Giant Tracks – Een groter plan

In het kader van het project ‘Op Fietse’ is de aanleg financieel ondersteund door de provincie Drenthe, en de Gemeente De Wolden deed dit vanuit het programma ‘Initiatiefrijk De Wolden’. Het onderhoud wordt gedaan door WTC Ruinen. Giant Benelux heeft, in samenwerking met de locale Giant Store Arnt in Ruinen, de route vervolgens geadopteerd. Zij nemen nu de kosten voor onderhoud en de verdere ontwikkeling voor hun rekening. Bikers zijn zodoende verzekerd van mooie trails in de toekomst.

Giant adopteert momenteel meerdere routes in het land. De Giant Track in Ruinen maakt dus onderdeel uit van een groter plan. Jan Weevers van Giant Benelux licht toe: “Als merk willen we de verdere ontwikkeling van de sport overal waar mogelijk stimuleren. Uitdagende, veilige en goed onderhouden routes zijn daarbij onmisbaar.”

Mountainbikeroute Ruinen

Opening met speciale gasten

Vrijdag 13 maart wordt de route officieel geopend, en jij kan daar bij zijn. Belangstellenden zijn vanaf 15.30 uur welkom bij Giant Store Arnt, te vinden aan de Brink 19D in Ruinen. Rond 16.00 uur wordt er vanuit de winkel naar de route gefietst. De opening wordt daar door Henk Brink, gedeputeerde van de provincie Drenthe, en wethouder Jan van ’t Zand van de gemeente De Wolden verricht. En ze worden daarin bij gestaan door twee speciale gasten: ex-Europees kampioen beachracing Riejanne Markus (CCC-Liv) en mountainbiker en Giant Store ambassadeur Gerben Mos. Na afloop krijgen de aanwezigen bij Giant Store Arnt een hapje en drankje én een goodiebag aangeboden.

Geplaatst in Nieuws, Routes en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments