MTB-solutions biketrip in Schotland, 6-10 november

Perfect gegidst over sublieme trails. Nog drie plekken vrij!

Nederlandse mountainbikegidsen met een Frans diploma, dié zijn er niet veel. Logisch, de examens zijn de zwaarste van Europa! Arno de Jong was lange tijd de enige. Hans Oude Ophuis, oprichter van MTB Solutions, is sinds kort de vierde.

Wil je nog dít jaar eens ervaren hoe het is om met zo’n gids onderweg te zijn, dan ben je van 6 tot en met 10 november van harte welkom bij zijn bikevakantie in Tweed Valley in… Schotland!

Wááát? Schotland, in november? Daar regent het toch ALTIJD? Kansloos, zou je zeggen. Maar daar vergis je je: helemaal droog zul je het zeker niet houden, maar in novemer regent het daar minder dan in Nederland! Dus met dat bezwaar uit de weg geruimd, gaat het vooral om andere vragen, zoals…

Wat belooft deze reis je?

  • Een… wacht… twéé gediplomeerde gidsen. MTB Solutions doet deze reis namelijk samen met René Bakker van eo-mtbing. Zij leiden gidsen op. Meer gediplomeerd dan dát krijg je het nergens…
  • Vier fietsdagen in misschien wel het mooiste bikegebied in Schotland. Met veel variatie en een hoogteprofiel vergelijkbaar met de Ardennen.
  • Goed aangelegde en goed onderhouden trails, die ook qua technisch niveau vergelijkbaar zijn met de enduropaadjes in de Ardennen. Als je dát leuk vindt, dan ben je bij Hans aan het goede adres. Hij is niet voor niks de oprichter van het MTB Solutions enduroteam.
  • Een fietsgroep van maximaal acht personen. Er zijn nog maar drie plekken vrij!
  • Verblijf in een appartement in Peebles, voorzien van alle gemakken inclusief een fietsenstalling en -afspuitplek.
  • Upliftpas Traquair Forest.

Meestal klim je zelf…

soms heb je hulp bergop…

Wat breng je mee?

Je fiets is een fully met minimaal 120 mm veerweg en uiteraard serieuze banden en een dropper. Een full face helm is op één van de dagen verplicht, de andere dagen is een trailhelm voldoende. Knieberschermers zijn verplicht, rugprotectie wordt aangeraden. Goede regenkleding betaalt zich daarom dubbel en dwars terug.

Dit is wel zo’n beetje wat je je bij Schotland voorstelt, niet?

Wat kost dat?

  • MTB Solutions biedt de reis aan voor € 285,- Dat is een scherpe prijs, mede omdat deze reis voor hen nieuw is en ze graag feedback en ambassadeurs willen.
  • Vervoer is op eigen gelegenheid, waarbij de Ferry Ijmuiden-Newcastle de goedkoopste en gezelligste optie is.
  • Eten en drinken zijn ook voor eigen rekening.
  • Een reisverzekering met bergsportdekking is aan te raden.

Wat waar vind ik meer informatie?

MTB Solutions
Hans Oude Ophuis
info@mtb-solutions.nl
Tel: +316-16082212

Tekst: Lars Vogelenzang
Foto’s: MTB Solutions

Geplaatst in Events, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments