Nederland wordt twee bikeparks rijker!

Onder de collectieve naam Wild Dukes (hier kan je al een aantal goede associaties bij hebben…) moeten komend jaar op twee locaties aan de westkant van de Wageningse Berg bikeparks worden gerealiseerd. De eerste, The Shire zal een plek krijgen op de Bergwijde, en moet gaan bestaan uit een pumptrack en north shore elementen geschikt voor jongere rijd(st)ers van 6-12 jaar. Onder de naam Mordor komt in het donkere bos aan de westzijde van de Berg een 1/3-hectare groot terrein met opgeschaalde en meer volwassen features, inclusief pumptrack.

Het initiatief voor Wild Dukes komt van niemand minder dan de Wageningers Patrick Jansen en Ton de Haan, beide zeer ervaren mountainbikers en parcoursbouwers.

bikepark_wageningen_2jpg
Patrick en Ton oefenend op de pumptrack in eigen tuin

Mordor komt te liggen op een afgesloten, maar wel openbaar toegankelijk terrein. De prijs die je betaalt voor entree wordt slechts het tekenen van een aansprakelijkheidsverklaring. In Mordor komen een hele reeks lijnen te liggen (en staan…), variërend in moeilijkheidsgraad. Hierdoor zal het mogelijk zijn je skills op te bouwen en uit te proberen, maar ook eigen combinaties van lijnen te rijden.

Maar de kap en bouw moeten nog beginnen. Lijkt het je leuk om me te helpen met de bouw en sta je te springen om wat terug te geven aan je mede mountainbikers en ook vooral de jeugd? Meld je dan hier! Want ondanks steun van de Gemeente Wageningen en Staatsbosbeheer is er voor het bouwen van north shores en het shapen van pumptracks ook vooral enthousiast vrijwilligerswerk nodig voor dit project. En hoe meer handen, hoe sneller het gereed is!

bikepark_wageningen_1
Patrick op de north shore in de achtertuin. Terwijl hij vertelt over al het nodige zware gereedschap voor dit project, roept z’n dochter in de achtergrond “nóg een kettingzaag?”

Tekst & foto’s: EW

 

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments