Polar Grit X – Digitale ondersteuning voor de biker en trailrunner

Multisport horloge: één apparaat voor al je sporten

Sommigen van ons zijn niet alleen fanatiek biker, ze zijn minstens zo fanatiek in een andere sport. Of zelfs sporten. Naast biken is het ‘in the great outdoors’ ook tof om te hiken of om te trailrunnen, wanneer snelheid meer je ding is.

Voor al die sporten heb je vaak specifieke kleding en andere uitrusting nodig. Als je daarbij ook nog eens goed wil registreren wát je doet of een route wil volgen, zijn er ook talloze apparaten te koop. Maar voor elke sport een eigen apparaat loopt nog al snel in de papieren.

Polar heeft een alternatief voor dit alles: de Grit X is hun nieuwste multisporthorloge.

Grit X Trailrunning

Grit X mountainbiker

Het Finse Polar is al 40 jaar bedreven in de ontwikkeling van draagbare sport- en fitnessapparatuur. De Grit X is hun nieuwste high-end paradepaard en zit bomvol mogelijkheden voor dé outdoormultisporter. Van trailrunner tot trailbiker; de Grit X moet de ideale digitale partner zijn wanneer je liefst maar één apparaat wil hebben voor al je sporten. De unit is met 64 gram redelijk licht, maar combineert dat met een batterijduur tot 100 uur. Hij is bovendien ontworpen om te voldoen aan de strenge militaire standaard (MIL-STD-810G) en is daardoor bestand tegen de zwaarste omstandigheden die je buiten kunt aantreffen.

Polar Grit X overzicht

Bomvol functionaliteit

Naast een hartslagmeting direct aan de pols, is de Grit X uitgerust met allerlei functionaliteiten die je training ondersteunen en je wedstrijd of avontuur slim begeleiden. Zo is er voor de bikers een koppeling met Komoot, zodat je routes kunt plannen én navigeren. Daarnaast is er een tweedaagse weersvoorspelling, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens je epische trektocht. Verder zijn er allerlei functies die je gedetailleerde informatie geeft over je prestaties, die je na je activiteit verregaande inzichten geven over de intensiteit van je sessie en hoe je vervolgens slim en gestructureerd kunt gaan trainen. Naast een persoonlijk op maat gemaakte voedingsassistent die zorgt dat je een optimaal energievoorraad behoudt, beschikt het apparaat over uitgebreide algoritmes die je herstel in de nacht registreren en je adviseren bij je vervolgtrainingen.

Grit X mountainbiking

Net als de andere sporthorloges van Polar, kun je de Grit X ook met een adapter rond je stuur bevestigen.

Komoot turn-by-turn navigatie

Zeker bij de Komoot turn-by-turn navigatie is dat de meer logische plek dan rond je pols. Voor de hartslagmeting koppel je de Grit X dan aan een losse hartslagmeter rond je borst.

Een overzicht van Polar’s Smart Coaching-functies op de Grit X:

  • Polar’s Precision Prime™: optische hartslagmeting met unieke sensorfusie-technologie;
  • FitSpark™: gepersonaliseerde dagelijkse trainingen en workouts op je horloge gebaseerd op je fitnessniveau, trainingshistorie en herstelinformatie;
  • Nightly Recharge™: nachtelijke herstelmetingen die laten zien hoe goed je herstelt van je inspanningen overdag. Ontvang gepersonaliseerde tips en oefeningen waarmee je betere keuzes maakt voor je gezondheid en het bereiken van je trainingsdoelen;
  • Training Load Pro™: voorkom over- en ondertraining en train zo effectiever. Training Load Pro combineert je cardiobelasting, spierbelasting en ervaren belasting tot één makkelijk te begrijpen inzicht;
  • Sleep Plus Stages™: meet je slaapcyclus en levert gedetailleerd inzicht in de kwaliteit van je slaap;
  • Hardloopvermogen: meet via je pols je spierbelasting tijdens het hardlopen, dé ijkmethode om elke sessie met de juiste intensiteit te sporten;
  • Polar Flow: in onze mobiele en desktopapplicatie analyseer je je prestaties en plan je trainingen tot in detail.

Prijzen en opties

Polar Grit X kost € 429,90 in de kleuren zwart, groen (maat M/L) en wit (maat S/M). Er zijn diverse polsbandjes van siliconen, textiel en leer verkrijgbaar voor respectievelijk € 29,95, € 39,95 en € 49,95. De Grit X en zijn accessoires zijn vanaf vandaag verkrijgbaar op polar.com.

Polar Flow MTB Ecosystem

De Grit X werkt uiteraard naadloos samen met PolarFlow op je tablet, laptop of smartphone en geeft je meer inzicht in de prestaties, training en route.

Bron: www.polar.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments