Powered by Bosch: Trek PowerFly+

Na onlangs het assortiment mountainbikes flink uitgebreid te hebben met nieuwe wielmaten bij zowel de Fuel EX als Remedy reeksen, voegt Trek nu ook een serie e-mountainbikes aan haar collectie toe. Hoewel elektrische aandrijvingen bepaald geen nieuwtje zijn voor Trek, zal de reeks van drie 29er hardtails, die de naam Powerfly+ zal dragen, Trek’s intrede in het offroad deel van dit segment inluiden. Er valt genoeg te discussiëren over e-mountainbikes, feit is dat er een grote behoefte aan is, zeker ook aan modellen die capabel genoeg zijn om ook echt mee te mountainbiken. Daarin gaat Trek dus voorzien!

TrekPowerfly02

De Powerfly+ reeks is gebaseerd op een geheel nieuw aluminium frame, speciaal ontworpen voor een Bosch trapas-elektromotor en een PowerPack 400 accu, goed voor… 400 Wh aan stroom. Met de motor rondom de trapas blijft het zwaartepunt zo laag en de fiets zo stabiel mogelijk. Het systeem wordt geregeld op basis van de geïntegreerde krachtsensor en sensoren die de trapfrequentie en snelheid meten. Diverse rij-modi zijn in te stellen via het multifunctionele display op het stuur. Omdat Trek er ook vanuit gaat dat er daadwerkelijk stevig offroad met deze fietsen wordt gereden is de motor voorzien van ‘Motor Armor’ zodat de motor beschermd is tegen steenslag en modder.

TrekPowerfly03

Dat Trek e-mountainbikes serieus neemt en geen veredelde toerfietsen aanbiedt blijkt onder andere uit de componentenkeuze. Huismerk Bontrager voorziet in korte stuurpennen, brede sturen en 2.3″ banden met fatsoenlijke noppen. De Powerfly+ 5 met een adviesprijs van €2499,- is verder afgemonteerd met een RST Aerial vork en een combinatie van Shimano Alivio en Deore componenten. Voor €700,- méér heeft de PowerFly 7+ een RockShox Reba RL voorvork en een Shimano Deore en SLX aandrijving. Het €3699,- kostende topmodel, de Powerfly+ 9, is verrassend luxeus afgemonteerd: een Fox Evolution vork met 15 mm steekas, een groep vooral voorzien van Shimano Doere XT Logo’s, Team Issue tubeless ready banden en zelfs een dropper zadelpen!

Interessant is dan wel dat er op alle fietsen alsnog mogelijkheden zijn voor bevestiging van lichten, spatborden, dragers en een standaard…

TrekPowerfly01

Meer informatie: www.trekbikes.com

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments