Trek Marlin+ 2024: de opstapper met motor van Bosch

Parallel aan de Marlin spierfiets die Trek in 2023 een update gaf, komt het merk nu met de Marlin+, met de plus van een Bosch-middenmotor met 50 Newtonmeter assistentiekoppel. De Marlin+ heeft een aluminium frame met moderne geometrie, 120 millimeter veerweg vooraan en volop montage mogelijkheden. De nieuwe hardtail met trapondersteuning is er in twee versies voor 2.799 en 3.299 euro.

Trek Marlin+ Marlin Plus e-mountainbike, e-mtb met Bosch middenmotor

Met de Marlin heeft Trek een opstap-mountainbike met een moderne geometrie, juist in een marktsegment waar veel concurrenten wat conservatiever zijn. Met de Marlin+ lanceert Trek nu voor 2024 een evenknie met trapondersteuning. In het vooronder huist een Bosch Active Line Plus motor met 50 newtonmeter aan trapkoppel. Het is daarmee dus een ‘mid-power’ e-mountainbike, waarbij Trek mikt op een doelgroep die zijn tijd op de fiets verdeelt tussen lol op een trail en ritjes naar het werk of de winkel.

Trek Marlin+ Marlin Plus e-mountainbike, e-mtb met Bosch middenmotor

In de onderbuis is een batterij met 400 wattuur aan capaciteit gemonteerd, die gemiddeld 2 tot 4 uur aan rijtijd geeft. Optioneel is een Range Extender met 250 wattuur aan capaciteit aan te koppelen voor circa 60 procent méér bereik. Links op het stuur zit de Purion 200 van Bosch, een remote én display inéén. Het systeem heeft een ‘auto mode’ die op basis van de rijsnelheid de mate van trapassistentie bijstuurt om een constante snelheid aan te kunnen houden wanneer je klimt, of hier in Nederland flink worstelt met de wind.

Aluminium frame met moderne geometrie en volop montagepunten

Bij het aluminium frame van de Marlin+ e-mtb volgt Trek nauwgezet de geometrie van de Marlin spierfiets. De stuurhoek is dus met 66,5 graden behoorlijk vlak, voor meer stabiliteit. De frames zijn ook modern lang te noemen. Trek heeft de zitbuis vervolgens ook met 74 graden behoorlijk rechtop gezet. Zo blijft het gewicht van de berijder goed verdeeld over beide wielen. De Marlin+ is er in vijf maten, waarbij de XS en SM op 27.5 inch wielen rollen. De Medium, Large en Extra Large hebben 29 inch wielen.

Het frame is verder voorzien van montagepunten voor een achterdrager en spatbord. Ook is een standaard rechtstreeks aan het frame te monteren. De Bosch middenmotor is gedeeldelijk omkapselt door het frame voor een meer geïntegreerd overkomen, maar een losneembare kap maakt toegang tot de montagebouten en stekers gemakkelijk mogelijk.

2024 Trek Marlin+ e-mtb, e-mountainbike met Bosch Active Line Plus middenmotor

Bosch Active Line Plus-motor met 50 newtonmeter trapondersteuning. De motor is behoorlijk in het frame geïntegreerd, maar via een afdekkap is er toch goede toegang tot de stekers en kabels.

Standaard is de Marlin+ voorzien van een geveerde voorvork met 120 millimeter veerweg.

Kabels binnendoor, maar (gelukkig) niet dóór het balhoofd.

De Marlin+ heeft montagepunten om een drager stevig rechtstreeks aan het frame te bevestigen.

Trek Marlin+ 2024 specificaties en prijzen

De Trek Marlin+ e-mountainbike is er in twee uitvoeringen, waarbij de Marlin+ 6 een prijskaartje heeft van 2.799 euro. Hierbij heb je een SR Suntour XCM 34-voorvork met 120 millimeter veerweg en een Shimano Cues 9-speed aandrijving met Linkglide cassette. De Marlin 8+ e-mtb heeft Rockshox Recon Silver RL-voorvork met 120 millimeter veerweg en krijgt een Shimano Deore 12-speed aandrijving mee. Deze Marlin 8+ is er voor 3.299 euro.

2024 Trek Marlin+ 6 e-mtb

De Marlin+ 6 is voor 2.799 euro in het rood of het donker antraciet.

2024 Trek Marlin+ 8 e-mountainbike

Voor 3.299 euro heb je de Marlin+ 8. Naast deze fancy ’two-tone’ kleur is-ie er ook in het grijs met koperkleurige letters.

Meer info: trekbikes.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments