Q36.5 breidt aanbod uit met high-tech Unique Adventure schoenen

Het jonge Italiaanse merk Q36.5 profileert zich als aanbieder van innovatieve fietskleding. Niet goedkoop, maar wel gemaakt met de nieuwste technieken en materialen. Met de Unique-collectie stapt het merk nu ook in de markt voor hightech fietsschoenen.

Q36.5 Unique Adventure

Q36.5’s nieuwe Unique Road en Unique Adventure schoenen zijn onderdeel van het ‘Unique System’ met daarin specifieke producten voor de drie contactpunten van de biker: het zitvlak, de handen en voeten. Drukverlichting is hierbij één van de speerpunten. De Unique Bib Short is bijvoorbeeld om die reden geheel naadloos gemaakt; een techniek waarmee het merk uniek (…) zegt te zijn. Het Italiaanse kledingmerk, opgericht door Luigi Bergamo, die lange tijd instond voor de ontwikkeling van ander zeer gerenomeerd fietskledingmerk, baseert daarnaast al hun ontwikkelingen op het constant houden van de lichaamstemperatuur op 36,5ºC tijdens de inspanning.

De Unique Road en Unique Adventure schoenen zijn dan ook ontwikkeld om goed te ademen, door de toepassing van verschillende lagen met elk specifieke eigenschappen. Verder gaat het merk er prat op dat de schoenen zijn vormgegeven op basis van ‘body mapping’. Dit is een uitgebreide studie naar een breed scala aan voeten, persoonlijke voorkeuren van bikers en bewegingsanalyses.

Q36.5 Unique Adventure

Als een sok

Het resultaat is een schoen die relatief straks de voet omsluit, maar géén traditionele tong heeft. In plaats daarvan is de schoen aan de binnenkant voorzien van een microfiber-breisel, dat je als een sok aansluit op je voet. De open structuur van het breisel zorgt daarbij voor ventilatie. Bovendien voorkomt de sokconstructie drukpunten, als je de schoen aansnoert met het Boa-spansysteem. Die Boa L1 spanners zijn overigens op een eigen zogenaamde ‘power wrap’ gemonteerd, die de krachtoverbrenging rond de wreef optimaliseert en daarbij de microfiber sok van extra stevigheid voorziet.

Q36.5 Unique Schoenen

Q36.5 Unique Schoen

Comfortabel voetbed

Voor de inlegzool is Q36.5 te raden gegaan bij de fietsbroekzemenmaker Elastic Interface, die een zool uit schuim met hoge dichtheid heeft gemaakt. Dit spul werkt als een memory foam. Het volgt zodoende de voet nauwkeurig en absorbeert microvibraties, aldus Q36.5. Ze claimen dat deze inlegzool 10% minder druk geeft op de onderkant van de voet, waardoor trapefficientie en comfort hoger kunnen zijn. Zonder daarin expliciet te melden hoe, zal dat zijn omdat de drukbelasting dankzij het schuim gewoonweg meer wordt verspreidt.

Q36.5 Unique Adventure

Specificaties

Naast de Unique Road zijn er de Unique Adventure schoenen, bedoeld voor offroad-gebruik. Deze zijn voorzien van een composiet buitenzool met TPU rondom de noppen voor grip. Q36.5 zegt dat absolute stijfheid niet het ultieme doel was, maar een meer gebalanceerd geheel waarbij comfort en ventilatie uiteindelijk tot verbeterde fietsprestaties leiden. Het zijn daarom ook niet per se de lichtste. Een Unique Adventure schoen in maat 44 weegt 330 gram. Ze zijn vanaf eind april verkrijgbaar in wit, oranje (mango) en zwart voor € 360,00.

Meer info: www.q36-5.com
Distributie Benelux: Bowdy & Brave

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments