Getest: Boa-garantie

Boa sluiting stuk? Fix het zelf, gratis!

Je banden verliezen grip, je rijdt lek. Je ketting slaat over of breekt. De lagers van je naven gaan rauw lopen, gevolgd door speling. Spullen slijten bij gebruik, dat is de logica zelve. Maar waneer een onderdeeltje van een verder prima functionerend product faalt, is het zonde wanneer dat een vroegtijdig einde van het gebruik betekent.

Mocht dat de Boa-sluiting van je schoenen zijn, dan heb je echter geluk. Die zijn namelijk te vervangen. Het mooie van die optie: het is gratis!

Al sinds 2012 rijd ik met een paar mountainbikeschoenen van Specialized. Een S-Works, met knalharde carbon zool, sublieme pasvorm en een praktische en comfortabele Boa-sluiting. Toch stonden deze schoenen al bijna een jaar in de kast geparkeerd. Reden: de bovenste Boa-sluiting van één van de schoenen draaide telkens spontaan los. En dat fiets niet lekker. Ik werd er zelfs narrig van. Want de schoenen zelf zijn immers, ondanks jaren intensief gebruik, nog helemaal goed. Maar om nou een paar goede schoenen weg te gooien omdat de sluiting niet meer functioneert… Met een conventionele veterschoen heb je dat probleem niet. Gewoon een nieuw vetertje er in en klaar.

Boa stuurt een compleet setje: 2 kabels, binnenwerk, afdekkapjes en een tooltje.

Toen ik Specialized hier op aansprak, adviseerden ze me gebruik te maken van het garantieprogramma van Boa. Werkt simpel. Je scrolt op de website van Boa even door een vragenlijstje heen, vinkt aan welke type Boa je nodig hebt, laat je adres achter en een paar dagen later valt er een envelop met nieuwe Boa’s op de mat. In het geval van de mijne een meer degelijke uitvoering ook, waarbij de kunststof palletjes verstevigd zijn met een metalen kapje. Zo kan ik weer een paar jaar vooruit met mijn geliefde S-Works-sloffen!

De onderste sluiting is de oude, boven zit een nieuwe. Gratis!

De pallen van de nieuwe Boa-sluiting gaat dankzij metalen kapjes op de uiteinden zeker langer mee dan de oude, die geheel van kunststof zijn en na verloop van tijd verslijten.

Meer informatie: www.boafit.com

Tekst & foto’s: Arjan Kruik

Geplaatst in Reviews en getagd met , , , , .
guest
1 Comment
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Bart Kestelyn
Bart Kestelyn
2 maanden geleden

Had iets vergelijkbaar voor met de Atop sluiting van mijn Rogelli schoenen, en de after sales van Rogelli heeft dat ook gratis opgelost op dezelfde manier …