Rose Bikes verlaagt zijn prijzen met gemiddeld 15 procent

Na tekorten en hoge prijzen nu overschotten en lagere prijzen

Het Duitse Rose Bikes, dat verkoopt via internet én via verschillende eigen winkels, waaronder de grote Rose Store in Bocholt, verlaagt de verkoopprijzen zijn fietsen met gemiddeld 15 procent. Opvallend, want nog niet zo heel lang geleden berichtten we nog dat ze juist een prijsstijging door moesten voeren. Het tij lijkt dus te keren.

Of bikes steeds duurder worden? Het Duitse Rose Bikes kondigt juist het tegenovergestelde aan: een prijsverlaging. Opvallend, want alles op en rond de tweewieler werd in de voorbije periode almaar duurder. En de keuzevrijheid wanneer je ook nog eens snél iets wilde – ongeacht te prijs – was eveneens behoorlijk ingeperkt. Sinds de coronapandemie zich in het vroege voorjaar van 2020 begon af te tekenen, kwam er klad in de voorraad. Fabrieken moesten noodgedwongen dicht en het internationale transport kwam stil te liggen. Met juist een explosieve groei in vraag ontstond daardoor al snel een groot te kort aan fietsonderdelen. Het gevolg is les één economie: grotere vraag + minder aanbod = hogere prijzen.

Rose Bikes verlaagt prijzen

Niet alleen de Bonero van Rose gaat lekker naar beneden. Oók de prijzen van de complete fietsen gaan gemiddeld 15% omlaag.

Ook al hebben sommige merken nog altijd last van de verstoringen in de toevoer van onderdelen, de productieachterstanden zijn op de meeste plekken inmiddels weggewerkt. En logistiek vlot het ook steeds meer. Het tij lijkt zich dan ook te keren. Zeker nu blijkt dat de vraag inmiddels afgevlakt of zelfs aan het afnemen is. En dus treden de economische wetmatigheden nu in omgekeerde richting in werking. Méér aanbod dan vraag = lagere prijzen. En precies om die reden verlaagt Rose Bikes dan ook de prijzen van zijn fietsen.

En toch is dat niet het hele verhaal. Via het Duitse vakblad SAZbike lezen we dat ook een efficiënter proces een flink rol speelt bij de prijsverlaging bij Rose Bikes. Het hele inkooptraject en de planning kan nu (weer) veel strakker worden georganiseerd. En dat spaart dus centen.

Rose-baas: “Prijsverhogingen zijn nog altijd mogelijk”

Toch plaatst Thorsten Heckrath-Rose, CEO van Rose Bikes, nóg een kanttekening. Hoewel Rose Bikes dus de prijzen voor complete bikes laat zakken, is het allesbehalve zeker dat ze zo laag blijven. De energiecrisis, de inflatie en de recessie zullen hoe dan ook een effect hebben. Hoe zich dat alles precies ontwikkelt en wat dat op de korte en langere termijn gaat betekenen, laat zich nog lastig raden. Het is echter niet ondenkbaar, dat de prijsdalingen maar van korte duur zijn. Dus áls je om een nieuwe bike verlegen zit, dan kan dít het moment zijn om toe te slaan…

We zijn benieuwd of andere merken ook snel zullen volgen.

Bron: www.rosebikes.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments