Rose Blend: racefiets met gravelbanden of gravelbike met racefietsbanden

“Ah joh, een gravelbike is gewoon een racefiets met noppenbanden!” Tja, dat kun je denken, maar de waarheid is een stuk genuanceerder. En toch… ook weer niet. Althans, als je naar de nieuwe Blend van Rose kijkt. Dat is namelijk racefiets én gravelbike. Met ruimte voor banden tot 40 millimeter is de Blend een sportieve kruising die evengoed de term ‘allroad’ had kunnen krijgen. De Rose Blend is er vanaf 1.199 euro.

Rose Blend gravelbike roadbike

Als je gegrepen wordt door het fietsvirus in z’n meest algemene vorm, kan het nog best lastig zijn te bepalen wat voor soort fiets je moet kiezen. Want gestimuleerd door alle voorjaarsklassiekers op de weg kan het aanlokkelijk zijn om een racefiets te kopen. Maar op social media volg je talloze avonturiers die vooral van de gebaande paden af gaan en dat lijkt je toch ook wel leuk. Dus wat kies je? Een ‘volwaardige’ gravelbike of toch een racefiets? “JA!”, aldus Rose. Het Duitse fietsmerk zegt met de nieuwe Blend precies het antwoord te hebben voor de aspirant biker die twijfelt tussen beide disciplines.

Volgens Rose is de nieuwe Blend zowel racefiets als gravelbike, al naar gelang de banden die je monteert. En samen met de prijs vanaf 1.199 euro is het daarmee dé ideale opstapper naar sportief fietsen, zonder meteen je aan een subgenre te confirmeren.

Wat te kiezen: gravelbike of racefiets? Rose: “Ja!”

Rose Blend aluminium allroader

De Blend heeft een aluminium frame dat duidelijk geïnspireerd is op zowel z’n Xlite-racefietsen, als de Backroad gravelbike. De lasnaden zijn bovendien weggewerkt, waardoor het frame – toegegeven – er een stuk meer high-end en zelfs carbonachtiger (…) uitziet dan je doorgaans in dit prijssegment tegenkomt. Dat high-end overkomen wordt verder bekrachtigt door de geïntegreerde kabels die via de stuurpen en het bovenste balhoofdlager het frame in lopen.

Rose Blend Road

De Blend biedt ruimte aan banden tot 40 millimeter breedte, zelfs wanneer je een spatbord monteert. Naast montagepunten voor een spatbord en twee bidons in de voordriehoek van het frame, is er op de linker uitvaleinde een montageplek voorzien voor een standaard. Dit soort allrounders wordt namelijk ook volop ingezet als forensenfiets en dan zijn dat praktische en nuttige opties. Het ontbreekt het frame wel aan montagepunten voor dragers.

Qua geometrie is de Blend niet uitgesproken racefiets of gravelbike. De voorzijde is iets hoger dan bij een racefiets, zodat je dus wat meer rechtop (kunt) zit(ten). Eigenlijk precies wat je zou verwachten in dit segment. Verder vermeldenswaardig is dat Rose de Blend in maar liefst zeven framematen aanbiedt!

Rose Blend Road Gravel geometrie

Rose Blend Road en Blend Gravel

Rose brengt de Blend zelf in twee uitvoeringen. De Blend Road voor 1.199 euro heeft een Shimano Tiagra 2×10-speed aandrijving en is standaard voorzien van 32 millimeter brede Continental Ultrasport-racebandjes. De Blend Gravel voor 1.399 euro heeft Continental Terra Trail-banden van 40 millimeter breed en heeft een Shimano GRX400 2×10-aandrijving met een compactere 46/30t-kettingbladcombinatie vooraan. Beide bikes zijn naar keuze verkrijgbaar in oranje of zwart.

Bron en  meer info: rosebikes.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Paul
Paul
1 maand geleden

Sorry en is het net niet

Wim7084@hotmail.com
Wim7084@hotmail.com
1 maand geleden

Bremsen hydrolic?