Saracen Bikes vanaf nu rechtstreeks te koop

Direct-to-customer, ook buiten Engeland

De Brexit mag dan wel achter ons liggen en voor veel internationaal verkeer extra drempels hebben opgeworpen; het weerhoudt sommige Engelse partijen niet om de sprong naar Europa te wagen.

Saracen Bikes maakte deze week bekend twee flinke wijzigingen door te voeren. Ze gooien hun structuur om naar het ‘direct to consumer’-verkoopmodel, waarbij je nu dus rechtstreeks bij hen kunt kopen. Oók vanaf ‘Het Continent’.

Over de keuzes van de Engelsen wordt in de media al meer dan genoeg geschreven. Wij onthouden ons daarvan en praten liever gewoon over bikes. Dikke bikes. En die… die hebben ze daar in het Verenigd Koninkrijk wel. Wat dat betreft is het écht een unieke eilandgroep. Hardtails met hele dikke voorvorken kunnen we bijvoorbeeld wel aan de eilandbewoners toeschrijven. Daarnaast zijn er volop bike- en trailparcs te vinden en zijn er dan ook flink veel lokale merken die passend materieel leveren.

Saracen Ariel 60

Ariel 30 van Saracen

Rechtstreeks kopen, service via Shimano Service Centers

Saracen is zo’n merk. Internationaal wist het merk zich de voorbije jaren in de kijker te rijden dankzij de fameuze Danny Hart die van 2018 tot eind 2020 voor het merk uitkwam. Het merk gooit nu het roer om; ze gaan rechtstreeks aan de consument verkopen. En met die ommezwaai zetten ze meteen ook de deuren verder open voor internationale kopers. Dus ook vanaf ‘Het Continent’ kun je nu online tegen scherpe(re) prijzen een Saracen kopen.

Het merk is onderdeel van Madison, de Engelse distributeur van Shimano. Via het netwerk van Shimano Service Centers wil Saracen nu ook door geheel Europa service bieden aan al hun klanten.

Meer Brits dan ‘Long Travel Hardtails’ wordt het niet snel. Saracen heeft de Zenith met 29” wielen en de hier getoonde Mantra met 27,5” wielen. Sterker; het zijn de enige hardtails die het merk heeft. Boswielrennen…? Daar doen ze niet aan.

Uiteraard heeft het merk dikke downhillers in het programma. De Myst is de bike waarop Danny Hart de voorbije seizoenen reed. Die kun je in diverse uitvoeringen krijgen met 27,5″ of 29″ wielen, of met een mullet-setup.

Nieuwe Ariel-serie

Parallel aan het nieuws over het veranderde businessmodel, introduceert Saracen 5 nieuwe full suspensions onder de typenaam ‘Ariel’. De Ariel 30, 60 en 80 dekken alles af van trail-, enduro- en bikeparkgebruik, met respectievelijk 130, 160 en 180 mm veerweg. Alle drie modellen maken gebruik van hetzelfde nieuwe 6013-aluminium frame, met SuperBoost 157 mm inbouwbreedte voor de achternaaf. De Ariel 80 heeft 27,5” wielen voor alle framematen. De 30 en 60 zijn er als ‘mullet’-bikes in de maten S en M, waarbij dus het voorwiel 29” meet en het achterwiel 27,5”. De L en XL van beide typen zijn altijd volledige 29ers.

De dikste: de Ariel 80 met 180 mm veerweg voor- en achteraan en 27,5″ wielen. Er zijn twee modellen: Ariel 80 van € 2.799 en de Ariel 80 Pro voor € 3.899.

160 mm veerweg en 29″ en 29″/27,5″ wielen vind je bij de drie Ariel 60 modellen, voor respectievelijk € 2.999, € 3.899 (Pro), € 4.699 (Elite).

Voor trailgebruik is er de Ariel 30 met 130 mm veerweg. Die is er in twee smaken voor respectievelijk € 2.599 en € 3.499 (Pro).

De Ariel-range wordt verder uitgebreid met 50E. Een fully met 150 mm veerweg ‘rondom’. De ‘E’ in de typenaam verraadt dat er trapondersteuning is. Dat is Shimano’s E7000 motor voor het basismodel (€ 5.299), terwijl de Elite (€ 6.299) en Pro (€ 7.299) met de nieuwe EP8 zijn uitgevoerd.

Tot slot is er nog de Ariel Junior. Dit is een fully met 120 mm veerweg voor en achter die op 24” wielen rolt. Er is maar één framemaat, bedoeld voor jonge shredders van 125 tot 145 cm in lengte. Hij kost € 1.999.

Binnenkort online

Alle bikes zijn ‘in principe’ nu verkrijgbaar online, aldus Saracen. Maar zoals je zelf ook al zult opmaken, is dat niet alles leverbaar is. Een ‘koop nu!’-knop zoek je – als je tenminste buiten het Verenigd Koninkrijk woont – nog tevergeefs. Voorlopig kun je dus vanaf Het Continent bij Saracen alleen kopen via één van de Europese-dealers (niet helemaal ‘direct-to-customer’ dus…), of door rechtstreeks contact op te nemen met Saracen via hun website. De reden hiervoor is dat met name verzendkosten momenteel nogal sterk fluctueren en de totale prijs dus ook varieert.

Het ligt in de lijn der verwachting dat men uiteindelijk een rechtsteekse koop-optie ook buiten het Verenigd Koninkrijk via de website wordt aangeboden. Saracen gaf hier op, des gevraagd, nog geen sluitend antwoord.

Bron en meer info: www.saracen.co.uk

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments