Sella Italia presenteert Flite Boost ProTeam Kit Carbonio SuperFlow

Ter gelegenheid van Strade Bianche 2021 presenteert Selle Italia de Pro Team-versie van de Flite Boost. Hiermee wint Selle Italia in ieder geval de hoofdprijs voor de allerlangste zadelnaam: Flite Boost Pro Team Kit Carbonio Superflow.

Maar ook de nieuwe tech mag er zijn: een tien centimeter lange carbon rail, een duurzaam FibraTek-zadeldek en een comfortverhogende Superflow-opening.

Sommige mountainbikeproducten lijken onsterfelijk. Denk aan Shimano’s XT-groep uit 1983, RockShox’ SID uit 1998 of Schwalbe’s Nobby Nic uit 1999. En natuurlijk de Flite van Selle Italia, die voor het eerste op de markt kwam in 1990.

De Pro Team-versie van de vorige jaar geïntroduceerde Flite Boost, de Flite Boost Pro Team Kit Carbonio Superflow, komt ter gelegenheid van de Strade Bianche, die vandaag verreden zal worden over de witte Toscaanse grindwegen. Mooie kapstok, want de door Selle Italia gesponsorde teamrijder Mathieu van der Poel is daar ook van de partij en kan dus als alles meezit z’n nieuwe Flite Boost ProTeam Kit Carbonio Superflow mooi in het zonnetje zetten. Tenminste, als hij zijn stuur niet breekt…

Flite Boost Pro Team, zijaanzicht

Kort en compact

De FBPTKCS van MvdP is – in tegenstelling tot z’n naam – kort en compact met de klassieke T-vorm die je gewend bent van alle Flite-modellen. De karakteristieke vlakke vorm en de zadelschaal van nylon-carbon-composiet zijn gebleven, evenals het met de hand aangebrachte zadeldek. Nieuw is de 10 centimeter lange carbon rail, die meer verstelruimte biedt. In de maat S3 weegt het zadel 165 gram, de L3 komt op 170 gram. Lekker licht dus. “Vanuit esthetisch oogpunt,” zo meldt Selle Italia in z’n persbericht, “onderscheidt de Flite Boost Kit Carbonio Superflow Pro Team zich door een bijzonder design in race-stijl, rood aan de randen en glanzend zwart op de neus.” Het is maar dat je het weet. Wij zeggen: go go go Mathieu!

Aanbevolen verkoopprijs: € 314,90 euro

Voor meer informatie: www.selleitalia.com

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments