Schwalbe’s Special Edition gravel band: Olive-skin

Retro-bruine zijwangen voor je banden? Nee… groen!

Skinwalls, retro-banden, of simpelweg banden met lichtbruine zijwangen… hoe je ze ook noemen wilt; ze zijn populair. Hoewel niet iedereen er van gecharmeerd is, zien we ook steeds vaker als eerste-montage op complete bikes. Zeker ook in het gravel-genre.

Maar populair of niet, groen moet je hebben! Althans, volgens Schwalbe. Zij lanceren nu speciale versies van hun G-One Ultrabite gravel band. Juist ja, met groene zijwangen…

Schwalbe G-One Olive Skin

‘Olive is the summer tire colour for gravel bikers’, aldus het persbericht. Eind vorig jaar hield de Duitse bandenfabrikant een campagne op Instagram, waarbij hun volgers konden bepalen welke kleur hun nieuwe special edition band voor deze zomer moest krijgen. De keuze bestond uit bordeaux-rood en olijf-groen. De Instagrammers kozen massaal voor de mattige groentint omdat die goed past bij de meer aardse karakter van de G-One Ultrabite band.

Olive Skin TLE

De G-One Ultrabite is een band met een relatief grof profiel voor het serieuzere offroadwerk met je gravelbike. De centrale noppen zijn echter bewust laag zodat ze goed rollen, terwijl de schoudernoppen veel stabiliteit én grip geven bij het sturen. Schwalbe gebruikt haar Addix SpeedGrip compound voor het profiel. En uiteraard is ‘ie tubeless-ready. De gelimiteerde Schwalbe’s G-One Ultrabite Olive-Skin TLE is er alleen in 700 x 38C en vanaf nu verkrijgbaar bij de betere speciaalzaak voor € 59.90.

Lijkt het je wat, of wacht je liever op pimpelpaars?

Bron: www.schwalbe.com

Geplaatst in Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments