Sram voegt AXS-hendeloptie toe voor Eagle shifter

Toen Sram het doek van de AXS draadloze groepsets aftrok, gaven ze aan dat ze verwachtten dat er een levendige aftermarket zou kúnnen ontstaan met allerlei alternatieve vormen voor de schakelhendel van de Eagle AXS shifter.

Inmiddels zijn we ruim anderhalf jaar verder en zijn er precies 0 alternatieve ‘paddles’ op de markt. Dus komt Sram nu zélf uit met een alternatief modelletje.

Sram AXS paddle

Duidelijk zichtbaar is het vergrootte oppervlak en de extra positie rechts.

De nieuwe hendel is groter dan de originele en voorzien van wat meer textuur. Bovendien is ‘ie naar de zijkant toe vergroot. Het idee hierbij is dat je hierdoor twee meer uitgesproken posities hebt om in twee richtingen te kunnen schakelen. In herinnering; de hendel is een tuimelschakelaar die je vanuit een neutrale positie tegen een veer in omhoog of omlaag kantelt. Welke schakelactie volgt bij die bediening is via de AXS-app op je telefoon te programmeren.

De ‘oude’ versie

Opvallend genoeg bieden ze de vergrootte hendel alleen aan voor de rechter shifter. Ja, er is ook een linker shifter. Typisch gebruik je die voor je draadloze Reverb AXS dropper. Al kun je ook de linker shifter volledig programmeren om je achterderailleur te schakelen.

Je koopt de nieuwe hendel als onderdeel van een complete nieuwe shifter voor € 200. Als retro-fit van je huidige AXS shifter betaal je € 20. Ze zijn per direct leverbaar.

Bron: www.sram.com

Geplaatst in Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments