The best trails… in the world – Preview

Naast de wedstrijdverslagen en techniek reports, die we de afgelopen tijd op deze site hebben gepubliceerd, is er een ander onderdeel van het mountainbiken wat de de komende tijd zullen belichten: de beleving van het fietsen. Vanuit die gedachte gaan we op zoek naar de mooiste mountainbike trails in de wereld, niet om een winnaar te benoemen, maar om tot een shortlist te komen met gebieden waarvan wij denken dat je er toch een keer in je leven moet hebben gefietst.

Als eerste in de serie bezoeken we Livigno, alwaar het momenteel 3 graden boven nul is en de zon ver te zoeken. Livigno is een oude bekende van ons, aangezien we in 2005 hier waren voor het WK mountainbike. Als voorbode op wat komen gaat, kan ik alvast melden dat ze hier ontzettend hard gewerkt hebben de afgelopen jaren en er een hele boel trails, zowel voor XC als voor Freeride en Downhill aangelegd zijn.

To be continued…


Berms, turns and dust… (and remote camera triggers)

Geplaatst in Nieuws, Specials.
guest
2 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Jay Jay
Jay Jay
10 jaren geleden

Veel plezier Coen.
Ik vond zelf de nieuwe trail van Caroussel 3000 in Val Federi niet zo geweldig, iets te makkelijk, neem hem dus ” fulle pulle”. Van Motolino naar Val Mine schijnt wel mooie flow trail te zijn.

Ik doe zelf volgende week maandag veldwerk in Bormio, die trails gaan iets hoger en staan in de top 10 Trails die je gedaan moet hebben: GoldSee trail, Passo Zebru. Op mijn lijstje :)

Ninko
Ninko
10 jaren geleden

Hans Rey is erg enthousiast bezig om daar ook wat routes aan te leggen en er liggen er ook al een aantal. Zelf noemt ie t: Flow Trails… Weer een nieuwe benaming voor een stukje, spannende/mooie, singletrack dat “hendig” loopt! :) Ben benieuwd naar je bevindinge!