There’s an app for that: the Lowdown MTB Guide to Europe

In deze digitale tijd, waarbij social media haast bij elkaar op bezoek gaan over heeft genomen, je met je smartfeun je auto op afstand kunt starten, de lampen in je huis aandoen of de verwarming alvast hoger zetten, zijn er gelukkig ook nog apps die ik wel kan waarderen. The Lowdown MTB Guide to Europe is er daar een van.

Victor Lucas is de geestelijk vader van deze iPad app. Misschien zegt zijn naam je niets, maar als je de foto’s in Dirt Magazine of van de verschillende World Cup’s van hem voorbij hebt zien komen, dan weet je dat wat er uit zijn mouw komt, van creatief hoogstaand niveau is. Zo ook deze guide.

The Lowdown MTB bevat 25 locaties in Europa, varierend van moeilijke XC trails in Wales tot en met Bikeparks in Maribor, Slovenie. Deze worden allen in een lijst opgesomd en weergegeven op een interactieve (googlemaps) kaart. Per locatie is er een uitgebreide beschrijving van de trails en de faciliteiten en staan de statistieken van de trails beschreven (lengte, moeilijkheidsgraad, etc). Ook is er natuurlijk gedacht aan handige links naar de sites van de plaatselijke VVV, het Bikepark of plaatselijke gidsen.

Wat the Lowdown MTB zeker heeft is de wauw-factor: klik op een locatie, kijk naar de schermvullende sfeerbeelden en je weet direct dat je nog een hele boel locaties aan je wishlist kunt toevoegen om ooit een keer te rijden. Mijn top drie voor het komende jaar: Sauze d’Oulx, Afan en Finale Ligure.

The Lowdown MTb is verkrijgbaar in de iTunes store.

CJ

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Luc
Luc
11 jaren geleden

Ziet er heel interessant uit. Ik zie 1 belangrjke tekortkoming: geen Android versie.

JeroenK
JeroenK
11 jaren geleden
Reply to  Luc

Inderdaad, jammer. Enne… kost ie wat in de iTunes store?

Mark
Editor
Mark
11 jaren geleden
Reply to  JeroenK

2,99

Luc
Luc
11 jaren geleden

Geen idee, niet gekeken. Is voor mij niet interessant als eigenaar van een Adroid phone :-)