Op naar jaargang 3 – 2013!

Het laatste stukje Kerststol zit net achter de kiezen en onder het genot van in kruitdampen en geluid omgevormde euro’s die me hier al om de oren vliegen realiseer ik me daarmee dat de Kerstvakantie er al weer bijna op zit. Eerst nog het nieuwe jaar in luiden. Hoewel ik de publieke radio amper gehoord heb in de voorbije weken en dus verstoken ben geweest (gelukkig…) van de typische eindejaars clichés zoals het gezeur dat we zoveel eten met Kerst en er dat allemaal weer af moeten sporten in de dagen er na, de talloze Kerst-braak-singles en de jaaroverzichten, realiseer ik me dat de tweede jaargang van uw online mountainbike magazine, Velozine, er toch ook op zit.

Ik hield vorig jaar ook al een betoog over deze clichés. In die zin is dit artikel misschien en déjà vu, of op z’n minst een cliché in zich zelf. Wat maakt het uit; ook wij kijken graag en met veel plezier terug op het voorbije jaar!

2012 was een jaar waarin wederom hard werken beloond werd met een flink aantal hoogtepunten! We konden het voorjaar aanvangen in onze eigen Velozine-kledij. Een kleine serie wist z’n weg te vinden naar de singletracks en dat motiveerde! Het deed ons ook deugd ze ook in het wild tegen te komen. Na deze eerste serie nam de vraag alleen maar toe en dat zal begin 2013 dan ook zeker een vervolg krijgen!

Bergraces
Het voorbije jaar was ook een jaar waarin we stelselmatig extra versterking op onze digitale redactie kregen. Dat resulteerde in constante stroom van eigen content met een grote diversiteit. Zo verzetten Eric Wictor en Jeroen Kooij bergen werk, reden talloze testkilometers op te testen materiaal en gewapend met video-camera’s en talloze uren montage-werk werden alle Bergrace wedstrijdrijders, mede ondersteund door fullface Erik Nienhuis, voorzien van uitvoerige voorbeschouwingen van alle parcoursen uit de Bergrace-wedstrijd-serie.

Naast het traditionele Merida-Presscamp met onze persconcurrentiecollega’s in februari mochten we ook op bezoek bij DT Swiss, alwaar we een kijkje in de keuken mochten nemen en konden proeven van de nieuwste producten.

Net zo traditioneel als sommige presscamps zijn de beursbezoeken. We bezochten EuroBike met een groter team dan voorgaande jaren, wat resulteerde in nog meer reportages en diepgang. Voor Coen en mijzelf veruit het beste EuroBike-bezoek sinds die 10 jaar dat we er komen! De Bikemotion stond dit jaar vooral in het teken van de grote Velozine Puzzeltocht, waarmee veel prijzen te verdienen waren. Dat prijsvragen en beursbezoeken op een eenvoudige wijzen samen konden gaan, bleek wel uit de hoeveelheid deelnemers die al puzzelend over de Jaarbeurs struinde! Over struinen gesproken; Lars Vogelenzang! Hij struinde deze beurs-in-crisis-tijd samen met Eric Wictor af, gewapend met camera en microfoon voor scherpe vragen en indringende gesprekken. En dat Lars niet alleen scherpe vragen aan anderen kan en durft te stellen, maar ook zijn eigen keuzes tegen het licht weet te houden, bewees hij eerder al bij zijn review van eigen materiaal.

Velozine-Finetic-Racing
Geracet werd er ook. Tjeerd, Bas en Kiona van het Velozine-Finetic Racing team hadden eveneens een divers jaar. Tjeerd onderzocht wat de lekkerste milkshake was, Kiona zocht het wat extremer en Bas Lunterde wat af dit jaar.

Maandagmorgen Mix
Naast deze hoogtepunten ontkom je ook niet aan dieptepunten. Immers, hoe definieer je anders hoogtepunten? Alles is immers relatief. Naast de Video Vrijdag probeerden we dit voorbije jaar ook de Maandagochtendsleur te doorbreken met de Maandagmorgen Mix. Maar, soms pakken zaken minder werkbaar uit dan gehoopt. Planningstechnisch bleek het, meer dan bij reguliere content, toch een flinke uitdaging en viel de artikelserie na 11 edities van de radar. Nou ja, net als Maya kalenders, zullen we de wekelijkse maandagmorgensleur ook wel overleven…

Goed, als dat het enige echte dieptepunt was, kunnen we dus eigenlijk concluderen dat het voorbije, tweede, jaargang wederom een enerverend jaar was! En dat was nooit gelukt zonder de onophoudende inzet van een grote groep vrijwilligers die we graag hiervoor bedanken, met in het bijzonder; Sven Kort, Eric Wictor, Jeroen Kooij, Erik Nienhuis, Mark ten Napel, Lars Vogelenzang, Kris Leunissen, Hanne van den Bielerd, Pieter d’Haens, Ilse VermeijMatthijs Gerrits, Gène Rekko, Bart Vlaanderen, Marian Pekel en Dennis Jöris.

Jullie waren enerverend, motiverend en inspirerend!

Hopelijk regent het niet al te veel morgen, zodat we nog een rondje kunnen trappen. Daarna aan de oliebollen en dan op naar een nieuw jaar vol leuke fietsritten en leuke artikelen. Op naar jaargang nummer 3!

Tot besluit nog wat beelden uit het voorbije jaar, om ons te herinneren hoe zonnige trails er ook al weer uitzagen…

… en natuurlijk wensen we iedereen het beste voor 2013!

Coen & Jeroen

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Lars
Editor
Lars
11 jaren geleden

@ filmpje: goede trails, goede muziek :-)