TransTirol BikeRallye 2023: In zes etappes van Italië naar Oostenrijk

Van zuid naar noord door de Alpen op de mountainbike van 25 juni tot tot 2 juli 2022

In zes dagetappes met je mountainbike de Alpenhoofdkam oversteken, van het Noord-Italiaanse Niederdorf/Villabassa naar het de Zuid-Oostenrijkse Weissensee. Wie droomt daar niet van? Met de TransTirol BikeRallye 2023 – dit jaar gehouden van 25 juni tot 2 juli – kan je deze droom op je mountainbike verwezenlijken.
TransTirol BikeRallye 2023

De passage bij Sexten volgt de route van de Stoneman.

Dwars door de Alpen met de TransTirol BikeRallye 2023

Op je mountainbike in zes etappes dwars door de Alpen. Niet als wedstrijd, maar als toertocht. Je rijdt in kleine groepen van maximaal tien fietsers en een gids. Bagagevervoer wordt voor je geregeld, slapen doe je in mountainbikehotels langs de route. En aan het eind van de zesdaagse tocht worden jij en je fiets weer teruggebracht naar het startpunt. De TransTirol BikeRallye 2023 gaat voor de verandering niet van noord naar zuid de Alpenhoofdkam over, maar juist andersom, van zuid naar noord. Startpunt is het Noord-Italiaanse Niederdorf/Villabassa, eindpunt de Weissensee in het Oostenrijkse Karinthië .

Zware en lichte routevariant: 10.000 of 7.600 hm’s

Over de totale lengte van 305 km moet je 10.000 hoogtemeters overwinnen. Althans, in de ‘Challenge’-variant voor ambitieuze mountainbikers. Er is namelijk ook een kortere en minder zware ‘Classic’-route, met 275 km en 7.600 hoogtemeters. En die is voor mountainbikers die genieten belangrijker vinden dan hoogtemeters verschalken en afzien. Die TransTirol BikeRallye is dus geschikt voor mountainbikers met verschillende niveaus.

TransTirol BikeRallye 2023

Ook het fraaie Plätzwiese-hoogplateau zit dit jaar weer in de route.

Van 25 juni tot 2 juli 2022

De TransTirol BikeRallye vindt plaats van 25 juni tot 2 juli 2022 en er zijn nog diverse plekken vrij. Check de website voor de verschillende arrangementen.

Meer info vind je op www.transtirol-bikerallye.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments