Vakantietip: Zorgeloos mountainbiken met BikeHotels Südtirol

Voor bikers is Zuid-Tirol een ideale bestemming. Niet alleen vanwege het lange seizoen en het fraaie weer, maar ook omdat deze Italiaanse regio ten zuiden van de Alpen bezaaid ligt met spannende paden.

Zuid-Tirol is misschien wel een van de mooiste bikeregio’s van Europa. Maar hoe vind je die mooie routes? BikeHotels Südtirol, een regionaal samenwerkingsverband van gespecialiseerde mountainbikehotels, neemt je graag alle zorgen uit handen, zodat je een optimaal rendement haalt uit je vakantie in de bergen.

Toegespitst op mountainbikers

Hotels die aangesloten zijn bij BikeHotels Südtirol moeten voldoen aan een heel scala aan voor mountainbikers belangrijke kwaliteitscriteria. De rode draad daarbij is het ontzorgen van de mountainbikende gast. Natuurlijk kun je alles zelf uitzoeken. Maar dan blijkt de route die je thuis in je smartphone hebt gezet best saai. Of is de afdaling waarop je je zo verheugd hebt afgesloten. Dat kan makkelijker en beter. De ervaren bike-guides van BikeHotels Südtirol kennen de omgeving kennen als hun broekzak. En ze kennen jou en je wensen, zodat de routes die gereden worden precies aansluiten bij jouw rijniveau en je voorkeuren. Toch alleen op pad zonder gids? Dankzij de tips en adviezen van de lokale experts kom je ook dan niet voor verrassingen te staan. Maar de hotels van BikeHotels Südtirol bieden meer. Zoals cursussen rijtechniek en speciale techniek-camps, zodat je na je vakantie als een betere biker naar huis gaat.

BikeHotels Sudtirol

BikeHotels Sudtirol clinics

Aan alles is gedacht

Het ontzorgen gaat overigens verder dan gidssen en bikeroutes. Een koffer vol kleren, een kist vol gereedschap en een aantal dozen energierepen in de achterbak meenemen? Nergens voor nodig. BikeHotels Südtirol biedt een wasservice, een werkplaats met gereedschap voor kleine reparaties en energierepen en gelletjes voor onderweg. En mocht je tijdens je tocht serieuze materiaalpech krijgen, dan zorgt de gastheer ervoor, dat je bike in een professionele werkplaats terecht komt.

Alle BikeHotels in Zuid-Tirol vind je op www.bikehotels.it

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments