Video vrijdag: end of season

De wintertijd is ingegaan, ‘s avonds fietsen is inmiddels beperkt tot binnen of enkele verlichte locaties (of op de weg met een schijnwerper voorop). Als het in de weekenden flink regent, dan kan het zo maar eens gebeuren dat je een tijdje niet op je mountainbike kunt rijden en dat is goed! Huh? Ja! Niet alleen wedstrijdsporters hebben een off-season nodig, iedereen is gebaat bij even een tijdje niks of wat anders. Dat zorgt er namelijk voor dat zodra het wel weer fatsoenlijk is om te fietsen, je weer ├ęcht met plezier op de fiets stapt en niet omdat het moet… of omdat je het iedere week doet… of omdat je anders niks te doen hebt… of… enfin, you get my point. In deze video vrijdag kijken we hoe anderen met hun off-season omgaan.

We vergeten het heel gemakkelijk, nu hij dit jaar zulke goede prestaties heeft geleverd, maar Martin Maes is nog maar 21 jaar. Dit jaar kan gezien worden als zijn echte doorbraak en het zou zo maar eens kunnen dat onze zuiderbuur de komende jaren de te kloppen man wordt in Enduro en wellicht ook bij World Cup downhill wedstrijden. Een terugblik hoe hij zo ver is gekomen.

Racing winter: wij hebben het makkelijk, met matige winters waardoor we het hele jaar door kunnen fietsen, maar hoe moet dat als de bergen je thuis zijn en de trails onder een dik pak sneeuw verdwijnen. Shawn Neer doet nog 1 laatste run in zijn ‘achtertuin’ voordat het niet meer kan.

Downhillster Myriam Nicole woont weliswaar in het zonnige zuiden van Frankrijk, maar tijdens haar off-season doet ze vooral veel andere dingen.

Posted in Nieuws, Video Vrijdag.

Reacties

avatar