Vittoria’s eerste trailband: de Agarro

Vittoria banden: Wellicht heb je ze op je XC’er. Of Op je Endurobak. Voor fietsen daar tussenin hadden ze echter niks.

Tot nu: Vittoria’s nieuwe Agarro is bedoeld voor op je trailbike.

De geometrie van je fiets, het type vering en hoe die staat afgesteld… het zijn essentiële aspecten die je rijplezier en -prestaties beïnvloeden. Dat lijstje is alleen niet compleet zonder wielen te benoemen. Uiteraard heeft de diameter invloed en vervolgens het zwarte rubber wat daar rond zit. Bij al deze aspecten heb je ook nog eens veel keus. Wat dat rubber betreft zijn veel mensen wat conservatief: ze neigen om bij de grote partijen te blijven “omdat ze die kennen”. Eén van de opkomende merken die die hegemonie langzaam maar zeker weet te doorbreken is Vittoria.

Best apart eigenlijk, wanneer je je realiseert dat hun aanbod qua type banden lang niet zo volledig is als dat van anderen. Voor cross country heeft het Italiaanse merk 5 typen in het programma, waarbij de Terreno een mountainbikeband is met placebo-noppen. Zodra het wat grover moest zijn dan de Barzo cross country band, dan was het met de Martello en Mota banden voor enduro en zelfs downhill meteen heel grof. De Morsa heeft weliswaar relatief lage noppen in het midden, maar de zijnoppen zijn nog steeds heel grof. Tijd voor iets daar tussen: de Agarro.

Vittoria positioneert de Agarro als trailband. Hij is dusdanig ontworpen dat ‘ie meer grip heeft dan de Barzo cross country band, maar niet zoveel rolweerstand als het lompere spul voor enduro en downhill.

Het noppenprofiel bestaat uit wat kleinere noppen dan we zien bij de Martello, Mota en Morsa modellen. De noppen in het midden zijn rondom afgeschuind en de plaatsing is afgestemd op het verkrijgen van een lage rolweerstand. De inkepingen zorgen ervoor dat de noppen goed kunnen bewegen op wortels of stenen; meer grip dus, aldus Vittoria. Ze zijn ook meer egaal, maar dichter bij elkaar geplaatst op het karkas. Zodoende is er dus bij het kantelen van de band een consistenter gevoel.

Ook Ouwe Hans is in zijn nopjes met de Agarro.

In totaal gebruikt Vittoria 4 verschillende rubbersamenstellingen bij deze band, allemaal uitgevoerd met Graphene 2.0 toevoeging die zelfs zacht rubber slijtvast moet maken. Rubbercompounds: het blijft zwarte magie. Het karkas is tubeless-ready en de zijwanden zijn extra versterkt met Anti-Pinch Flat (APF) laag die meteen ook meer stijfheid aan het karkas geeft.

Details, prijzen en leverbaarheid

De Agarro komt beschikbaar in de volgende maten:

  • 27.5 x 2.35″ – 850 gram
  • 27.5 x 2.6″ – 940 gram
  • 29 x 2.35″- 940 gram
  • 29 x 2.6″- 970 gram

De adviesprijs voor alle modellen is € 62,95. Wanneer ze exact leverbaar worden, is nog niet bekend.

Meer informatie: www.vittoria.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments