Zondag 2 juni: Red Bull Hardline 2024 – Hier live te volgen via livestream

Sinds heel wat jaren is de Red Bull Hardline één van de, zo niet dé zwaarste downhillwedstrijd ter wereld. Opgezet door de Atherton familie in eigen achtertuin, maakte het extreme wedstrijdconcept dit jaar voor het eerst óók een sprong buiten Wales met een ronde in Tasmanië. Komend weekend vindt echter de Hardline 2024 plaats op de plek waar het allemaal begon. En dit jaar belooft weer een uitdagende editie te worden. Zelfs nu de inmiddels beruchte Canyon Gap uit het parcours is gehaald. Zondag 2 juni is de finale en die kun je live volgen via de livestream van Red Bull hieronder.
Brage Vestavik rides the course at Red Bull Hardline 2022

Foto: Dan Griffiths / Red Bull Content Pool

Red Bull Hardline 2024 Wales

Dan Atherton is er zo één waarbij je je afvraagt of-ie ook maar iets van adrenaline in z’n lijf heeft. Want wat hij allemaal rijdt, of ja… deels ook gewoon vliegt met een fiets, is ronduit bizar. En dat dat niet altijd goed gaat, ondervindt hij met enige mate – letterlijk – aan den lijve. Toch weerhoudt het hem niet om in z’n achtertuin in de Dyfi Valley in Wales elk jaar opnieuw een extreem parcours aan te leggen voor de Red Bull Hardline. En dit jaar vond er voor het eerst óók een Hardline wedstrijd plaats buiten Wales, waar het 10 jaar geleden ooit begon, met Red Bull Hardline Australië.

Het recept van de Red Bull Hardline: “We nodigen wat rijders uit voor een feestje en leggen een parcours aan dat nog wat stapjes verder gaat dat menig World Cup downhillparcours. We zien wel hoe ver we komen”, aldus de Atherton’s. Dit jaar waren alle ogen in aanloop naar de finale van Hardline 2024 in Wales op zondag 2 juni gericht op de extreme Canyon Gap. Maar hoewel er óók pogingen lukten (…), heeft de organisatie toch besloten de enorme sprong voor dit jaar toch nog eventjes over te slaan. Niet dat de Red Bull Hardline 2024 daardoor nu in eens een gemakkelijke downhillwedstrijd wordt. Verre van, zelfs.

Parcours preview 2024

Ronan Dunne neemt je mee van start tot finish:

Red Bull Hardline 2024 Livestream zondag 2 juni

De finale van de Red Bull Hardline 2024 is zondag 2 juni hieronder via de livestream, of op redbull.tv vanaf vanaf 15:20 uur live te volgen!

Update 16:20 uur: Door sterke wind is de wedstrijd (vooralsnog) vertraagd. Duimen dat van uitstel géén afstel komt…

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments