Vrijdag 8 en zondag 10 april: World cup crosscountry, Petrópolis, Brazilië

De seizoensaftrap: parcours-preview en uitzendschema

Petrópolis in Brazilië is niet alleen de woonplaats van mountainbiker Henrique Avancini, het is óók de plek waar het crosscountry wereldbekerseizoen 2022 wordt afgetrapt. Dit weekend vinden in de bergachtige omgeving net buiten Petrópolis, even ten noorden van Rio de Janeiro, de shorttrack (XCC) en crosscountry (XCO) wedstrijden plaats . Zoals gebruikelijk wordt op vrijdag de shorttrack gereden. Die kun je vrijdag 8 april live volgen op Redbull. Ook de crosscountry-wedstrijden bij de dames en heren elite op zondag 10 april zijn live te volgen. We kijken alvast even vooruit en geven je het uitzendschema.

World Cup XCO – Wereldbeker crosscountry XCO XCC Petrópolis Brazilië

Een UCI Mountain Bike World Cup in Brazilië? Ja, dat is best uitzonderlijk. Maar niet uniek. In 2005 was er in het Zuid-Amerikaanse land al eens wereldbeker-dubbelevenement met crosscountry en dual slalom in Balneário Camboriú. Nu keert het circus dus terug. Of zoals Henrique Avanci, afkomstig uit Petrópolis, zelf zegt: “I left my home and went to the World, until I became relevant enough to bring the world home.”

Parcours XCO World Cup Petropolis, Brazilië

Henrique Avancini en zijn vader ontwierpen en bouwden samen het parcours. Je kan dat zien als een gigantisch thuisvoordeel voor de Braziliaan. Maar tegelijkertijd rust er bij deze thuiswedstrijd ook enorm veel druk op zijn schouders. Voor de concurrenten is één ding vooraf al zeker: gemakkelijk gaat deze wereldbeker in Petrópolis niet worden. Dat is natuurlijk een open deur van jewelste; géén enkele wedstrijd op dit niveau is gemakkelijk. Maar het tropische klimaat maakt het nog een tandje zwaarder. Bovendien moet men flink opletten voor snakebites. Échte snakebites dus… we zitten immers in de tropen. De teamleden van het Pivot Cycles – OTE-team nemen je alvast mee over het volledige parcours

Livestreams wereldbeker mountainbike Petrólis, Brazalië

Redbull zendt de short track (XCC) en crosscountry (XCO) wedstrijden bij deze openingsronde in Petrólis, Brazilië uiteraard uit via zijn livestreams. Vanwege het tijdsverschil zal dat wat later op de dag zijn dan we gewend zijn van wedstrijden op het noordelijk halfrond.

Je kan vrijdag 8 april en zondag 10 april alle verrichtingen van de dames en heren elite volgen via Redbull.tv.

Redbull Livestreams – World Cup mountainbike

Uitzendschema

Vrijdag 8 april 2022

20:50 uur – XC Short Track (XCC) Elite Dames & Heren

Zondag 10 april 2022

16:00 uur – Crosscountry finale (XCO) Elite Dames
19:15 uur – Crosscountry finale (XCO) Elite Heren

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments