Wolftooth EnCase

De volgende coole tool?

Voor veel bikers is de hydratierugzak ‘uit’ en wordt de last weer ouderwets via bidons en tasjes – op de heup of op de fiets – verdeeld. Het meenemen van gereedschap op de fiets zonder dat er ducttape aan te pas komt, gaat de laatste paar jaar steeds vernuftiger. Sommige frame’s hebben opbergruimte en anders zijn er tal van riempjes, frametassen en bidonhouders met bagageruimte. Nóg netter zijn gereedschappen die je in de fiets zélf opbergt: in de holle as van je crank, in de stuurbuis van je vork of in het stuur zelf.

Onderdelen- en accesoiresfabrikant Wolftooth Components geeft deze ontwikkelingen weer een nieuwe wending.

Waar voorheen je slechts een bandenplugset in je stuur kon proppen, is het nieuwe EnCase systeem modulair en omvat het – bijvoorbeeld – ook een multitool. ‘Bijvoorbeeld’ omdat Wolftooth de EnCase kits nu met een multitool, kettingpons óf bandenplugset levert, maar zegt het assortiment in de toekomst nog uit te willen breiden.

Het EnCase systeem bestaat uit één of twee gereedschappen die per stuk in een plastic huls (de Sleeve) zitten, en daarmee strak en rammelvrij in de uiteinden van een stuur passen. Zowel rechte sturen als klassieke racebochten (met uitzondering van ergo bochten met extra knik) zijn geschikt. Qua gereedschap heb je de keuze tussen een multitool, een kettingpons-met-bandenplugset+reserveplugs. De Sleeves hebben nog een beetje extra ruimte voor een snelschakel voor je ketting of een extra ventielkern (je weet maar nooit). Alles is Made in the USA en op de houders na vervaardigd uit aluminium of, in het geval van de bitjes zelf, uit chroom-vanadium staal. De pons+plug vormt één unit en vult één kant van je stuur. De multitool past ook geheel in één kant.

De multitool is voorzien van alle standaard inbussleutels (2, 2,5, 3, 4, 5, 6 en 8 mm), een spaarsleutel en een sleuf- en kruiskopschroevendraaier. Opvallend is dat er óók nog een ventielkernsleuteltje op zit en drie(!) Torxsleutels: behalve de doodgewone T25 ook een T30 (bladboutjes….) en T10 (…kabelklemboutjes). Bitjes zitten in het handvat opgeborgen en gezekerd met magneten en O-ringen.

De samen geleverde pons+plug set bevat eigenlijk de twee ‘paniekgereedschappen’, die de meest voorkomende problemen (kapotte ketting of lekke band) tijdens een wedstrijd ondervangen. De bandenplugset heeft een lange tang om plugs door het gat in een buisband te prikken en wordt geleverd met vijf strips plugs. Die er zo te zien ook ín passen. Reservestrips zijn eveneens leverbaar. De kettingpons heeft een geharde pin (met levenslange garantie) en is geschikt voor alle kettingen tot en met 12 speed. Let wel: je hebt de 4 mm inbussleutel van een andere (multi)tool nodig om de pons te bedienen.

Adviesprijzen en gewichten

  • Bar Kit OneSet (bevat alle onderstaande delen) €119,95 – 132 g
  • Hex Bit Kit (zonder benodigde sleeve): €49,95 – 50 g
  • Chain + tireplug kit (zonder benodigde sleeve) €49,95 – 36 g
  • Storage Sleeves (inclusief adapter voor racebochten met een grotere diameter) €34,95

Meer info: wolftoothcomponents.com
Distributie: mountainsports-distribution.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments