WTB herintroduceert TCS Tubeless Tire Sealant

Minder antivries, betere dichting

Als fabrikant van tubeless compatibel banden, velgen, velglint en ventielen kan vloeibaar dichtmiddel natuurlijk niet ontbreken. Toch had WTB de voorbije paar jaar géén tubeless sealant meer in het programma. Nu (her)introduceert het merk de TCS Tubeless Tire Sealant, gemaakt van synthetische latex en bewust minder antivries dan concurrerende dichtmiddelen.

WTB TCS Tubeless Tire Sealant

In eigenlijk alle vloeibare dichtmiddelen voor tubeless-setups wordt antivries toegepast. Logisch; je wil natuurlijk ook dat bij vrieskou je banden luchtdicht blijven wanneer je hem lekrijdt. Sterker; juist wanneer het zo koud is, wil je niet met je blote handen een band repareren. In dat opzicht is WTB’s aankondiging van hun nieuwe TCS Tubeless Tire Sealant een tikkie opmerkelijk. Ze kiezen er namelijk bewust voor minder antivries toe te passen.

De reden is eigenlijk heel simpel: hoe minder antivries, hoe méér synthetische latex in dezelfde hoeveelheid vloeistof. En daarmee is de dichtcapaciteit van het middel dus groter, aldus WTB die ook benadrukken bewust géén generiek middel in te kopen en simpelweg te voorzien van een eigen label. De ondergrens tot waar WTB de vloeibaarheid én werking van hun TCS Tubeless Tire Sealant garandeerd ligt nu op -9,4º Celsius. En dat is dus nog steeds ‘best koud’ en genoeg redenen voor menig biker om gewoon bij de openhaard te blijven.

 
WTB TCS Tubeless Tire Sealant

De WTB TCS Tubeless Tire Sealant is, zoals de meeste dichtmiddelen inmiddels, ammoniak-vrij. Het middel tast dus niet het rubber van je buitenband aan. Bovendien betekent het ook dat het middel niet afhankelijk is van het uitdampen van de ammoniak om een gat te dichten. Bij gevolg zullen gaten tot 6 mm óók gedicht worden wanneer je in natte omstandigheden rijdt.

WTB levert de Tubeless Tire Sealant in flacons van 118, 237, 473 en 946 ml voor respectievelijk €8,90, € 12,50, €15,90 en €25,90. Voor banden tot 50 mm breedte (racefiets en gravelbike) raadt WTB 60 tot 120 ml aan. Voor 2,0 tot 2,5″ mountainbikebanden (29″) adviseren ze 90 tot 150 ml en voor 2,6 tot 4,0″ breedte 120 tot 180 ml. Het nieuwe vloeibare dichtmiddel is vanaf nu verkrijgbaar op diverse plekken online en is ook verkrijgbaar via je lokale dealer.

 
WTB TCS Tubeless Tire Sealant

Bron en meer info: www.wtb.com
Distributie Nederland en België: www.sportimport.de

Geplaatst in Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments