Zaterdag 3 juni: Shimano & Live Slow Ride Fast Rebound gravelrit

’s Werelds grootste gravelevenement vanuit eigen voordeur

Toen in 2020 de wereld stil kwam te liggen omwille van reisrestricties, zochten gravelbikers wereldwijd een alternatief omdat men niet mee kon doen aan de Dirty Kanza, nu Unbound genaamd. ‘Dirty Kanzelled’, of nu hernoemd ‘Rebound’, zag het levenslicht als een online evenement, van op de gravelbike. Juist ja; tegelijkertijd in eigen achtertuin een flinke afstand afleggen en die op Strava delen. Nu krijgt het Rebound gravel-evenement een uh… rebound via Strava. Rijdt op 3 juni een graveltocht, upload hem naar Strava en ding mee naar prijzen.

Je hoeft geen wedstrijdbiker te zijn om prijzen te kunnen winnen met fietsen. Op 3 juni vindt Rebound 2023 plaats, een online gravelevenement waaraan je meedoet vanaf je gravelbike. En daarmee kun je prijzen winnen zoals Shimano RX6 gravelschoenen, tickets voor LtD’s Gravel Raid en zelfs VIP-tickets voor de Tour de France.

Unbound 2023 gravelrit Strava-Challenge Shimano & Live Slow Ride Fast

Rebound 2023: Strava-challenge

Rebound grijpt terug naar de tijd dat we omwille van covid alternatieven moesten zoeken voor evenementen. Talloze gravelbikers die niet deel konden nemen aan de Dirty Kanza – later omgedoopt tot de Unbound gravelrace – kwamen met een digitale tegenhanger; Dirty Kanzelled, of nu ‘Rebound’ genaamd. Het recept: zelf je epische gravelrit rijden en delen via een Strava-challenge. Dat concept krijgt nu een vervolg. Shimano en Live Slow Ride Fast trekken dit jaar – hopelijk samen met jou – samen op met als doel om op 3 juni tijdens Rebound 2023 één miljoen gravel-mijlen te verzamelen.

Rebound 2023 rij je alleen…

… of samen met anderen. Zolang je maar om 6:00 uur vertrekt en je gravelrit minimaal 25 mijl telt.

In feite is de Rebound 2023 dus niets anders dan een eigen gravelrit met online registratie die je als zetje kunt zien om een leuke uitdaging met jezelf aan te gaan. Elke mijl (1,6 kilometer) telt uiteraard, maar om deel te nemen is een gravelrit van tenminste 25 mijl (40 kilometer) minimaal nodig. Maar waarom jezelf niet wat méér uitdagen? 50 mijl, 200 mijl? Wat stel je doel en ga er voor op 3 juni. Althans, onder vier voorwaarden: vertrek om 6:00 uur, rij zonder assistentie van buitenaf, stop maximaal twee keer en tot slot dien je te feesten na afloop.

Om kans te maken op prijzen dien je je vooraf aan te melden op Rebound.cc en uiteraard de bijhorende Strava-challenge aan te gaan.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments