Zipp 3Zero Moto-wielen: nieuwe naven, lagere prijzen

Terwijl andere fabrikanten zich richten op velgen met holle profielen, kozen de ingenieurs van Zipp een andere benadering. Hun enkelwandige 3Zero Moto-velg is volgens de makers de optimale aanpak voor een enduro- en trailwielset. Reden: de 3Zero Moto-velg zou zich beter vormen naar de ondergrond, met meer tractie als resultaat.

Wie na het lezen van de bovenstaande intro denkt: “Hey, dit verhaal ken ik al…”, die heeft gelijk. Al in 2019 brachten we een item over de lancering van de 3Zero Moto-wielen. Wat is er dan nieuw? Vooral de prijs. Vroeg Zipp in 2019 maar liefst € 750,- euro voor een losse 3Zero Moto-velg, in 2021 haal je voor maar een paar honderdjes meer een compleet wiel in huis. Concreet: € 870,00 voor een 3Zero Moto-voorwiel en € 970,00 voor een 3Zero Moto-achterwiel. Nog steeds niet niks, maar het verschil is evident.

Beter buigen dan barsten

We hebben zelf nog niet de gelegenheid gehad ermee te rijden, maar dé USP van de 3Zero Moto-wielen zou zijn dat de velg door z’n specifieke constructie iets kan ‘meebuigen’ met de ondergrond, waardoor niet alleen meer grip en controle gerealiseerd zouden worden, maar ook de wangen van de band ter hoogte van de velgrand bij een harde impact minder belast worden, wat het risico op snake-bite zou doen afnemen.

3Zero Moto velg

Nieuwe naven

Nieuw zijn de in Duitsland ontwikkelde ZM2-naven, die over 12 pallen met 132 aangrijppunten beschikken. De afdichtingen zouden zijn verbetert, voor een langere levensduur. Een extra optie is de Quarq TyreWiz, waarmee de luchtdruk in de band in één oogopslag zichtbaar is. Voorheen was de TyreWiz bij de prijs inbegrepen, wat een belangrijke verklaring is voor de huidige prijsverlaging.

3Zero Moto naaf

3Zero Moto naaf

Levenslange garantie

De nieuwe Zipp 3Zero Moto-wielen komen in 27.5 en 29 inch. Een setje kleine wielen weegt 1.875 gram, een paar grote wielen komt op 1.965 gram. De velgen hebben een binnenbreedte van 30 mm. De spaakgaten zijn asymmetrisch in de velg geplaatst. Prijzen vanaf € 870,00 voor een voorwiel en € 970,00 voor een achterwiel. De 3Zero Moto-wielen zijn vrijgegeven voor e-mtb-gebruik. Zipp biedt een levenslange garantie.

Bron: www.zipp.com

Geplaatst in Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments