Kakelverse vereniging ATB Dokkum werkt aan bikepark

De inkt van de oprichtingsakte is amper droog, en het kersvers opgerichte ATB Dokkum pakt meteen door met de ambitie voor een lokaal bikepark. Ze hebben de gemeente in elk geval al mee, een locatie is toegewezen en het ontwerp ligt inmiddels te wachten op een omgevingsvergunning.

ATB, want niet alleen MTB!

Mountainbiken, in Friesland? Jazeker. Oók in het noorden van ons land is de sport populair. Zo populair dat begin dit jaar een nieuwe vereniging is opgericht. ATB Dokkum koos de naam ook bewust. Want met ‘All Terrain Bike’ wordt een bredere doelgroep bedoeld dan alleen mountainbikers. De vereniging wil namelijk ook het gravelrijden in de regio promoten.

ATB Dokkum logo 2021

Bikepark Dokkum

Bij alleen het promoten van offroad rijden blijft het echter niet. ATB Dokkum kwam mede tot stand door de ambitie van de oprichters om een heus bikepark in de gemeente Noardeast-Fryslân aan te leggen. Want uiteraard willen ze ook een bezoek van Mark en André. De gemeente zag er wel wat in en wees een 6 meter hoge bult nabij de ingang van het Sportpark Tolhuispark aan als locatie. En dus zal het bikepark ook hoogtemeters bevatten. Patrick Jansen tekende een ontwerp voor het park dat nu bij de gemeente ligt ter goedkeuring van een omgevingsvergunning. Daarna kan het échte werk beginnen. Jan-Albert Noordstra van ATB Dokkum acht het realistisch dat de eerste schop tegen het einde van het komende voorjaar de grond in gaat.

Brede doelgroep

ATB Dokkum meldt op hun website dat ze de inrichting van het bikepark op een zo breed mogelijk publiek willen afstemmen. Van jong tot oud en van beginners tot ervaren bikers. “Ouwe rotten die al 40 jaar mountainbiken moeten net zoveel lol kunnen hebben als kinderen die net beginnen met fietsen,” zo lezen we. Zowel cross country- als endurorijders moeten voldoende uitdaging kunnen vinden in het nog te realiseren bikepark. ATB Dokkum wil daarom een grote verscheidenheid aan ‘Technical Trail Features’ (TTF’s) aanbieden, bestaande uit onder meer skinnies, rock gardens, boomstronken en een pumptrack.

Sponsoren, donaties en hulp

De aanleg van het bikepark kost geld. De vereniging brengt dit bijeen door actief sponsoren te werven in de regio. Maar je kan ook persoonlijk doneren of bijdragen door lid te worden van ATB Dokkum. En uiteraard zijn helpende handen erg welkom. Het fysiek bijdragen bij de aanleg van het bikepark is geheel vrijblijvend, maar ATB Dokkum vraagt je wel om je aan te melden zodat ze de werkzaamheden goed kan coördineren. Voor meer informatie en mogelijkheden om te doneren, lid te worden of om je hulp aan te bieden kijk je hier.

Meer informatie: www.atbdokkum.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments