Zondag 10 juni: Montferland Marathon

Wielerfestival Montferland met marathons en SamenOm Challenge

Na een onderbreking van een jaar, is op zondag 10 juni de Montferland Marathon terug. Deze keer met vernieuwde parcoursen van 50 en 25 kilometer. Naar eigen keuze kun je daarmee een totaalafstand van 50, 75 of 100 kilometer afleggen. De wedstrijd van 75 kilometer bestaat uit één lus van 50 en één lus over het parcours van de 25 kilometer. De langste afstand bestaat uit twee 50 kilometer-rondes. De marathon is voor elke biker toegankelijk. Voor de jeugd van 12 tot en met 16 jaar is er een speciale wedstrijd van 25 kilometer.

Start en finish is bij Specialized Europe in ’s-Heerenberg voor de deur, waar ook een expo plaatsvindt. De marathon is onderdeel van het Montferland Wielerfestival. Als onderdeel van dit festival wordt dit jaar ook de SamenOm Challenge georganiseerd. Deze Challenge, bedoeld om in teamverband te rijden, bestaat uit een regelmatigheidsrace op een afgesloten parcours en een avonturen-toertocht. De SamenOm Challenge is een initiatief van Alliander en Wielerfestival Montferland en heeft als doel Duurzame Mobiliteit te stimuleren.

De voorinschrijving voor de marathon en de SamenOm Challenge is nog open tot 25 mei. Het is echter mogelijk dat de limiet voor het aantal deelnemers al voor die tijd wordt bereikt; wacht dus niet te lang met inschrijven.

Meer informatie over en inschrijfmogelijkheden voor de marathon en de SamenOm Challenge vind je via: www.wielerfestivalmontferland.nl

Geplaatst in Events, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments