Zondag 2 oktober 2022: mountainbikewedstrijd ‘6 uur van ’t Zand’

“De meest voldane manier om gesloopt te worden!”

Op zondag 2 oktober 2022 organiseert MTB Team ‘t Zand de mountainbikewedstrijd ‘6 uur van ‘t Zand’. Voor de zevende keer kun je je vermoeien tijdens de 6 uur durende crosscountry-wedstrijd. Deelnemen doe je als team met z’n tweeën, drieën of vieren in estafettevorm. Of je rijdt de hele 6 uur solo. Volgens de organisatie is 6 uur racen op het 8 kilometer lange parcours op en rond recreatiepark ‘t Zand #demeestvoldanemanieromgeslooptteworden. De inschrijving is inmiddels geopend!
MTB 6 Uur van 't Zand mountainbikewedstrijd

In 2015 werd in Alphen (Noord-Brabant) rondom recreatiepark ’t Zand voor het eerst een 6 uurs mountainbikewedstrijd gehouden. Toen met 125 deelnemers. Lange wedstrijden, of dat nu mountainbike marathons, 4, 6 of 24 uurs wedstrijden zijn, zijn onverminderd populair. Zodoende kreeg de 6 uur van ’t Zand óók een vaste waarde op de kalender. En niet alleen bij Nederlanders en Belgen. De organisatie kan al jaren rekenen op deelnemers uit Duitsland, Hongarije en Portugal.

Solo, duo, trio of kwartet

Op zondag 2 oktokber vindt de zevende editie plaats. Wederom kun je op en rond het recreatieplas ’t Zand een gevarieerd parcours verwachten met singletrack, brede paden en zelfs wat hoogteverschillen. En afhankelijk van het weer ook los zand, uiteraard. Maar dat was natuurlijk te verwachten; de hint zit dan ook duidelijk in de naam van deze mountainbikewedstrijd, zullen we maar zeggen. Deelnemen aan deze 6 uur durende uitputtingsslag doe je solo, als duo, trio of kwartet. Als je niet alleen rijdt, dan rij je deze 6 uur durende mountainbikewedstrijd rond de recreatieplas ’t Zand dus als estafette. Hoeveel rondjes ieder teamlid rijdt en wanneer er gewisseld wordt is onderdeel van ieders eigen tactiek. Een snelle starter en daarna een paar diesels? Of dieselen vanaf de start, maar een sprintrace in het laatste uur? Dat bepaal je als team zelf en is dus een onderdeel van de uitdaging die de 6 uurs-wedstrijd sowieso zal zijn.

Inschrijving 6 uur van ’t Zand

De inschrijving van de mountainbikewedstrijd ‘6 uur van ’t Zand’ is inmiddels open. Maar let op: de solo-categorie stroomt snel vol. De inschrijving is open tot en met 1 augustus, waarbij er een limiet is van 500 deelnemers. Heb je de ambitie solo 6 uur rond te banjeren over (en dóór) Brabantse grond, dan wacht je dus niet te lang met inschrijven. Inschrijven kost je € 30,00 per persoon.

Covid-19

Mocht de geplande editie op zondag 2 oktober 2022 niet door kunnen gaan vanwege de situatie rond Covid-19, dan stort de organisatie het inschrijfgeld terug, met vermindering van € 2,50 per persoon.

Meer informatie en inschrijfmogelijkheden via: www.mtbtzand.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments