Vrijdag 13 en zondag 15 mei: World cup crosscountry, Nové Město

World cup ronde 3: parcours-preview en uitzendschema

De fietsen zijn amper opgedroogd van het poetsen na de tweede ronde afgelopen weekend in Albstadt, voordat ze komend weekend al weer aan het werk worden gezet bij de wereldbeker in Nové Město, Tsjechië. Ging het in Albstadt vooral om de twee lange klimmen; in Nové Město is het thema boomwortels en stenen. Op vrijdag 13 mei worden de short track races (XCC) gereden; op zondag 15 mei rijden de heren en dames uit de elite-klasse de crosscountry (XCO). We kijken alvast even vooruit naar het parcours en geven je het uitzendschema van de livestreams van Redbull.tv, maar blikken eerst óók nog even terug naar de wedstrijden van Albstadt.

World Cup XCO – Wereldbeker crosscountry XCO XCC Nove mesto Tsjechie 2022

Terugblik World Cup crosscountry, ronde 2, Albstadt, Duitsland

Velozine Albstadt-Specials

Collega Coen was óók ter plaatsen en bekeek de pits, de short track wedstrijd, de U23-categorieën en de elite-wedstrijden door zijn cameralens.

Parcours XCO World Cup Nové Město, Tsjechië

De klimmen in het Tsjechische Nové Město zijn misschien minder lang dan die van de Alstadt; een gemakkelijker parcours is geenszins. Het parcours van deze derde ronde in het wereldbekerseizoen 2022 ligt bezaait met boomwortels. En zeker als het nat is, is het er erg listig. Volgens de voorspellingen zou het in elk geval vrijdag niet droog blijven.

Het Pivot Cycles – OTE team heeft het parcours weer goed verkend en brengt ons onboard-beelden:

Livestreams wereldbeker mountainbike, ronde 3: Nové Město, Tsjechië

Redbull zendt de world cup short track (XCC) en crosscountry (XCO) van deze derde ronde in Nové Město, Tsjechië, uit via zijn livestreams. Je kan vrijdag 13 mei en zondag 15 mei alle verrichtingen van de dames en heren elite volgen via Redbull.tv.

Redbull Livestreams – World Cup mountainbike

Uitzendschema

Vrijdag 13 mei 2022

17:50 uur – XC Short Track (XCC) Elite Dames & Heren

Zondag 15 mei 2022

11:00 uur – Crosscountry finale (XCO) Elite Dames
15:00 uur – Crosscountry finale (XCO) Elite Heren

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments