Zondag 20 oktober: City Downhill Nijmegen

Je mag best stellen dat Nederlanders creatief zijn en kansen zien. Van zee maken we land en van afval maken we bergen. Menig buitenlander kijkt vreemd op als we ze vertellen dat je in Nederland kunt mountainbiken. Ons land is namelijk allesbehalve vlak. Er zijn absoluut (voorzichtig, aarzelende) glooiingen in het landschap te vinden en daar fietsen we dan ook graag op, maar zeker van af!

Het maakt ons zelfs niet uit wanneer dat midden in de stad is. Sterker nog, pak een stel trappen, zet een start en finish neer en je hebt zowaar een downhillwedstrijd.

Zo ook zondag 20 oktober. Dan vindt in Nijmegen alweer de zesde editie plaats van de JEE-O City Downhill. Het is eveneens de finale van de Mini Downhill Cup 2019.

Het stadse parcours loopt vanaf het Vlakhofpark dwars dóór Huis voor de Kunsten ‘De Lindenberg’ via de Veerpoorttrappen naar de Waalkade, alwaar de finish voor de voordeur van het Holland Casino is.

Er kunnen maximaal 100 downhillers aan het evenement meedoen. In de middag, vanaf 15:45 uur, rijden degenen met de snelste kwalificatietijden de superfinale. De organisatie verwacht onder meer de deelname van Ben Moore (UK – wereldrijder City Downhills), Tristan Botteram (titelverdediger en worldcup downhill elite), Joost Wichman (meervoudig Europees kampioen fourcross), Jeroen van Eck (Europees kampioen XCE mountainbike) en Daniël Prijkel (meervoudig winnaar City Downhill).

Bekijk hier nog eens de winnende run van Tristan Botteram, tijdens de vorige editie in 2017:

De inschrijving is inmiddels gesloten; het maximale aantal deelnemers is al bereikt. Daarmee belooft het wederom een groot spektakel te worden en al kun je niet meedoen; kijken is gratis en de sfeer is top. De trainingen beginnen om 9:00 uur en de dag wordt rond 17:00 uur afgesloten. Om 15:45 uur start de superfinale. Gedurende de dag zijn er ook traildemo’s op de Waalkade.

Kijk voor meer informatie en de exacte agenda op: www.facebook.com/citydownhillnijmegen

Geplaatst in Events, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments