Zondag 24 juli: NK Mountainbike 2022 Spaarnwoude

Met open 3 uurs solo- en estafettewedstrijd op zaterdag 23 juli

Komende zondag 24 juli vindt in recreactiegebied Spaarnwoude het AGU Venture NK Mountainbike plaats. Na enige jaren van afwezigheid strijkt het wedstrijdcircus weer neer op de plek waar eind jaren ’80 één van de eerste Nederlandse mountainbikeroutes ontstond. Op het onlangs grondig opgewaardeerde parcours wordt komende zondag gestreden om de Nederlandse titel. Daags voordien worden er ook een 3 uurs solo- en estafettewedstrijd met open inschrijving gehouden.

NK Mountainbike 2022 – Nederlands Kampioenschap MTB Spaarnwoude

Toppers aan de start

Regerend Nederlands Kampioen mountainbiken, Milan Vader, zal helaas zijn titel niet verdedigen. Hij kwam eerder dit jaar zeer zwaar ten val tijdens de Ronde van Baskenland. Na een lange revalidatie in Spanje heeft hij zijn trainingen inmiddels hervat, maar komt hij nog niet in actie.

Milan Vader, hier op archiefbeeld als Nederlands Kampioen, in actie op het parcours in Spaarnwoude in 2021. Dit jaar zal hij zijn trui niet verdedigen.

De Nederlands Kampioene van 2021, Anne Tauber, zal in Spaarnwoude wél haar titel verdedigen. Ze zal het opnemen tegen onder meer teamgenote Lotte Koopmans. Sophie von Berswordt werd vorig jaar nog tweede achter Tauber, maar moet vanwege een sleutelbeenbreuk voor de titelstrijd verstek laten gaan.

Bij de Beloftes heren (U23) is Chris van Dijk de favoriet. Bij de dames U23 gaat de strijd naar verwachting tussen Puck Pieterse en Fem van Empel. Op het onlangs gehouden Europees Kampioenschap werden Pieterse en Van Empel respectievelijk eerste en tweede. Romana Carfora uit Alkmaar wordt aangemerkt als een sterke outsider. Met een derde plaats tijdens de 3 Nations Cup in het Belgische Houffalize werd ze derde, waarmee ze haar sterke opmars dit seizoen nog eens onderstreepte.

Parcours NK Mountainbike 2022 Spaarnwoude

Het Nederlands Kampioenschap 2022 wordt verreden op een combinatie van de paden van de mountainbikeroute Spaarnwoude én het bikepark naast Snowworld. Laatstgenoemde speeltuin voegt extra technische elementen toe, aldus het persbericht van de organisatie. Het moet er toe leiden dat het parcours selectief is en meer vergt van de rijders dan alleen een stel goede benen.

Parcours NK MTB 2022 Spaarnwoude

Zaterdag 23 juli: 3 uurs solo- en estafettewedstrijd met open inschrijving

Voorgaande aan het NK Mountainbike 2022 wordt er op zaterdag 23 juli op hetzelfde parcours een 3 uurs funrace gehouden. Aan deze 3 uur durende uitputtingsslag kun je solo of in estafettevorm meedoen. Deze funrace is bedoeld voor recreatieve mountainbikers en is dus toegankelijk zonder een KNWU-wedstrijdlicentie. Je rijdt hierbij op een iets ingekort NK parcours, waarbij de meest technische passages overgeslagen worden.

Maar let op! De inschrijfmogelijkheden voor deze funrace sluit woensdag middernacht. Dus wacht niet te lang als je alleen of met een last-minute samengesteld team mee wilt doen aan de 3 uurs-race.

Meer informatie en inschrijfmogelijkheden: www.mtbfestival.nl/3-uurs-race

Gratis toegang

Tot slot is het vermeldenswaardig dat toegang als bezoeker tot de 3 uurs mountainbikewedstrijd op zaterdag en het Nederlands Kampioenschap Mountainbike 2022 is geheel gratis.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments