Zondag: World Cup Downhill Lourdes, Frankrijk

De seizoensaftrap: te volgen via livestream

Met het zomerse weer van de voorbije dagen zou je haast vergeten dat we nog pas erg vroeg in het voorjaar zitten. En dus dat het mountainbike wereldbekerseizoen nog moet beginnen. Maar goed nieuws, dat is dít weekend. Op zondag wordt de eerste downhillwedstrijd van de wereldbeker verreden in het Franse Lourdes. Uiteraard is Redbull van de partij en kun je dus de wedstrijden op zondag live volgen via internet. We blikken alvast even vooruit naar het hele seizoen en geven je het uitzendschema.

Wereldbeker downhill 2022 Lourdes, DH world cup

Vooruitblik downhill wereldbeker 2022

Het ziet er (eindelijk) naar uit dat we in 2022 weer een volledige, volle wereldbekerkalender hebben. Dat was de voorbije 2 jaar natuurlijk wel wat anders. Zo aan het begin van het seizoen is het altijd weer even wennen aan nieuwe shirts (en sponsoren). Veel downhillers en downhillsters zijn van team gewisseld. Redbull.tv blikt alvast even vooruit naar de nieuwe teams en het hele seizoen.

Preview DH World Cup parcours Lourdes, Frankrijk

De laatste keer dat het wereldbekercircus neersloeg in Lourdes, Frankrijk, was al weer vijf jaar geleden. Het was toen al een parcours dat vanwege zijn ruigte opviel en voor velen een proeftuin werd voor wieldiameters. Het parcours is steil, tricky, snel en rauw en dat werd er gedurende de wedstrijd niet beter op, dankzij de regen. Ook voor komend weekend is het niet uitgesloten dat het er nat wordt. En dit keer is het een proeftuin voor downhillbikes met idler-pulleys, zoals die de laatste tijd op downhill- én allmountainbikes nogal trendy zijn.

Livestreams

Je kan live de verrichtingen van de dames en heren elite volgen via Redbull.tv.

Redbull Livestreams – World Cup mountainbike

Uitzendschema DH World Cup Maribor

Zondag 27 maart 2022

12:25 uur – Downhill Finals Dames
13:45 uur – Downhill Finals Heren

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments