Epic Allies – Cape Epic Etappe 5: The Three Sisters op 2 liter cola

Vanaf de start meteen volle bak klimmen: vandaag was rustig beginnen aan de inmiddels vijfde etappe van de Cape Epic 2022 er niet bij. Drie flinke bergen moeten er overwonnen worden, in 115 kilometer van Greyton naar Stellenbosch. Maar Thijs heeft 2 liter cola nodig om de etappe te volbrengen…

Tekst: Petra Hofs // Foto’s: Patrick Dorré | www.pjfilm.nl

Cape Epic 2022 – Epic Allies – Vijfde Etappe

Geen rustige start

Al drie dagen kijken de Epic Allies vanuit de vallei waar ze kamperen uit de op de startklim van vandaag: de Rusty Gate, de eerste ‘zuster’. Er is geen tijd om rustig op temperatuur te komen bij deze vijfde etappe, het gaat direct steil omhoog. Voor het eerst doen de mannen zelfs een warming-up, ze voelen de spanning. Het is zaak om op de eerste klim van de dag tussen de wijngaarden snel een ritme te vinden.

Maarten: “We vinden een ritme, dat bij ons past, maar niet bij de kopgroep. Jammer, omdat we de afgelopen dagen hebben laten zien dat we in goeden doen zijn – en mee kunnen doen om het podium.”

Thijs: “Op hangen en wurgen en met hulp van Maarten kom ik boven. De achterstand tot de koplopers is gelukkig beperkt gebleven, in de afdaling en op het vlakke komen we zelfs weer terug. Maar ik voel me allesbehalve goed. Mijn maag voelt écht niet goed.”

Cape Epic 2022 – Epic Allies – Vijfde Etappe

Cape Epic 2022 – Epic Allies – Vijfde Etappe

Dwarse bonenburger en 2 liter cola

Tot aan de voet van de Franschhoek pas kunnen de mannen mee met Sauser en Plat, al voelt Thijs zich nog steeds niet 100%. De bonenburger zit hem nog steeds dwars. Hij vult zijn bidons met cola in een ultieme poging er nog wat van te maken vandaag. Pas na twee liter voelt hij zich iets beter.

En zo rollen de mannen door tot de laatste klim van de dag, de derde van de drie zusters: Botmaskop. De cola doet zijn werk, Thijs krijgt weer wat power, precies op tijd om te genieten van de vette trails rondom Stellenbosch, de finishlocatie van vandaag (en morgen).

Maarten: “Wat een feest was dat, dit is waarvoor we mountainbiken. Gooien en smijten met die fiets naar beneden. Kicken man. Bring on tomorrow!”

De podiumkandidaten zijn uit het zicht verdwenen. Toch stijgen de mannen na deze vijfde etappe naar de vierde plek in het klassement in de masters-categorie bij deze Cape Epic – met dank aan Martinez en Pirazzoli die er vandaag een ‘coffee-ride’ van maken.

Het plan voor morgen: “Gewoon genieten.”

Cape Epic 2022 – Epic Allies – Vijfde Etappe

Cape Epic 2022 – Epic Allies – Vijfde Etappe

Cape Epic 2022 – Epic Allies – Vijfde Etappe

Cape Epic 2022 – Epic Allies – Vijfde Etappe

Resultaten Masters – Etappe 5 (Greyton – Stellenbosch)

115 kilometer, 2.400hm
1. Platt / Sauser @ 4:37:32
2. Uria / Duvenage @ +00:02:05
3. Boñano / Boñano @ +00:02:17
4. Tjallingii / Al @ +00:12:40
5. Swanepoel / George @ +00:14:36

Klassement Masters
1. Platt / Sauser @ 24:12:05
2. Boñano / Boñano @ +00:33:29
3. Uria / Duvenage @ +00:35:58
4. Tjallingii / Al @ +01:06:29
5. Pirazzoli / Martinez @ +01:27:17

Volg dagelijks de verrichtingen van de Epic Allies op Velozine

We volgen deze Cape Epic 2022 Maarten en Thijs tijd hun ambitie op een topklassering in de masters-categorie. Je kan hun avonturen dus op de voet – nou ja, van achter je beeldscherm – volgen hier op Velozine. Check en volg ook zeker hun Instagramaccount: @epicallies

Geplaatst in Specials en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments