Test | BBB ProfiConnect-kettingpons

Getest, en getest, en getest…

Hij slingert al een paar jaar rond in onze werkplaats, de ProfiConnect-kettingpons van BBB Cycling. Beetje gehavend, met afgeschilferde lak en lichte roestvorming. Een echte veteraan dus. Vandaar ook dat je deze versie niet eens meer vindt op de website van BBB. Maar hij is er nog wel; alleen het rubber handvat van de huidige uitvoering van de ProfiConnect verschilt namelijk van de onze. Prima stuk gereedschap.

BBB ProfiConnect kettingpons

BBB ProfiConnect kettingpons

Stelschroef om meerdere kettingbreedtes te kunnen gebruiken.

BBB ProfiConnect kettingpons: alle fietskettingen

We gebruiken hem nog regelmatig. Om kettingen te splitsen, welteverstaan. Niet om weer te sluiten. De meeste kettingen komen tegenwoordig immers met zo’n handige snelsluiting. Omdat de ProfiConnect met een stelschroef aangepast kan worden aan de breedte van de ketting, kan-ie alle soorten en breedtes fietskettingen aan, van 1 tot 12-speed. Dit in tegenstelling tot de kettingponsen die je in fietsmultitools aantreft: dat is meestal one-size-fits-all. Of juist nét niet ‘all’.

BBB ProfiConnect kettingpons

Handig als je de stift er niet helemaal uit wilt drukken, deze begrenzer met lockboutje.

Wordt inclusief een extra persstift geleverd.

De BBB Cycling ProfiConnect kost € 34,95 en wordt – naast een handige kettinghaak – geleverd met een reservepersstift, die bij ons na al die jaren gebruik nog ongebruikt op z’n plek zit.

Tekst & foto’s: Arjan Kruik

Geplaatst in Reviews en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments