Opgezet: Cube Badger allround mountainbikehelm

Degelijke Duitse helm

Als je als fietsfabrikant tegenwoordig een beetje wilt meetellen, moet je een eigen lijn accessoires hebben. Denk aan wereldwijde opererende merken als Giant, Trek en Specialized. Ook het Duitse Cube heeft zich inmiddels met een uitgebreide collectie schoenen, kleding en helmen bij dit groepje aangesloten.

Ik ben de afgelopen twee zomers met de Badger op pad gegaan, hun allround mountainbikehelm.

Cube Badger helm

Een stoer ding om te zien. Ver naar achteren doorgetrokken, met forse ventilatiegaten en met een grote, in twee standen verstelbare zonneklep. Ook de gehele onderkant van de helm is versterkt. Prima, zo beschadigt de helm minder snel. Niet alleen tijdens het gebruik, maar ook bij transport in de auto. Ook over de sluiting is nagedacht: Cube past een magnetische sluiting toe van het merk Fidlock, het merk waarvan we eerder al eens met hun eveneens magnetisch drinkbushouder op pad gingen. Magneten voor een helmsluiting blijken ook erg handig; je kunt deze sluiting met één hand sluiten en openen. Het spansysteem met draaiknop in de nek is overigens ook eenvoudig met één hand te bedienen.

Cube Badger twistlock, draaiknop spansysteem

Met deze draaiknop ze je de helm vast op het hoofd.

Badger binnenwerk

De ondersteuning voor het achterhoofd is ook in hoogte verstelbaar.

Cube Badger Fidlock geopend

De sluiting komt van Fidlock en is magnetish.

Cube Badger Fidlock gesloten

Erg handig, want deze sluit en open je met één hand.

De pasvorm van de Badger is goed, maar voor mij niet optimaal: schuiven of verdraaien doet de helm niet, maar op mijn voorhoofd heb ik links en rechts twee drukpunten. Niet irritant, maar geen drukpunt is beter. Echter; op zich zegt dat niet zo veel over deze helm. Een drukpunt bij de één kan een perfecte pasvorm zijn bij de ander. En andersom. Als je dit een tof model vindt, moet je ’m dus gewoon proberen. Je krijgt dan een relatief licht (320 gram) maar tegelijkertijd stevig, gebruiksvriendelijk en goed geventileerd mountainbikehoofddeksel, dat je kan gebruiken van Appelscha tot de Alpen. De Badger komt in drie maten en vijf kleuren en kost € 129,99.

Een soepel en lekker plat stukje kunststof houdt de bandjes mooi uit elkaar

Een soepel en lekker plat stukje kunststof houdt de bandjes mooi uit elkaar.

Tekst: Arjan Kruik
Foto’s: Joris Lugtigheid

Meer informatie: www.cube.eu

Geplaatst in Reviews en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments