Epic Allies – Cape Epic Etappe 1: steil, steiler, steilst

Na hun vijfde plaats bij de proloog gisteren, was het doel van Epic Allies Maarten en Thijs vandaag bij de eerste etappe om wat tijd goed te maken. Het podium bij de masters-categorie; dat was immers het einddoel. Na en erg hete openingsdag, hadden Thijs en Maarten 92 kilometer om tijd goed te maken. De moraal was hoog…. maar de bergen ook! Vandaag moesten er 2.850 hoogtemeters overwonnen worden. En… dat viel beslist niet mee.

Tekst: Petra Hofs // Foto’s: Patrick Dorré | www.pjfilm.nl

In tegenstelling tot de proloog, vertrekken de Epic Allies in het peloton met de concurrenten. En terwijl de zon opkomt over de bergrug wordt het kaf al van het koren gescheiden. Ook vandaag géén gematigde start.

Epic Allies – Cape Epic 2022 eerste etappe

Epic Allies – Cape Epic 2022 eerste etappe

Om de warmte vóór te blijven werd het startschot voor de eerste etappe al om 7:15 uur gegeven.

In tegenstelling tot de proloog, vertrekken de Epic Allies in het peloton met de concurrenten.

Steil

Thijs vertelt na de etappe: “Tot halverwege ging het goed. Totdat we aankwamen bij de zwaarste klim van de dag. Het hield niet op, na iedere bocht was er nog een bocht, en nog een steen. Het was de overtreffende trap van steil, we reden vol in de zon en er was geen zuchtje wind. Eigenlijk botste je van steen naar steen. Maarten moest onderweg een paar keer wachten terwijl ik de kramp voelde opkomen. Geen goed teken.”

Ook vandaag was het heet en droog. En dus stofig.

Maarten kan hier nog lachen…

Maarten: “Toen de ondergrond van pollen en wortels veranderde naar stenen moesten ook wij van de fiets af. Ik heb zelden zulke steile stukken meegemaakt. Wielrenners zijn geen wandelaars, en Thijs kreeg kramp.” Thijs vult aan: “Het ergste was dat er ook gewoon een weggetje naar boven liep. En wij moesten gewoon recht tegen de berg op.”

Het podium is voor nu uit het zicht verdwenen. De laatste 25 kilometer zet Maarten de buitenboordmotor aan, en zo konden de Epic Allies nog even genieten van de laatste afdaling richting de finish. Over de samenwerking zeggen de heren het volgende: Als het tegenzit moet je het ook met elkaar oplossen. Dat hebben we vandaag gedaan.

Epic Allies – Cape Epic 2022 eerste etappe

Op naar de tweede etappe

Nu is het zaak om snel te herstellen en de focus te richten op morgen. Daarbij verlaten de deelnemers Lourensford rijden richting Greyton. De tweede etappe van de Cape Epic 2022 is 125 kilometer lang en telt 2.350 hoogtemeters.

Stay tuned!

Resultaten Masters – Etappe 1 (Lourensford-Lourensford)

Etappe 1: 92 kilometer, 2.850 hoogtemeters
1. Platt / Sauser #70 @ 04:26.59
2. Macias Bonaño / Macias Bonaño #408 @ +10.00
3. Uria / Duvenage #69 @ +14.00
4. Pirazzoli / Martinez #72 @ +24.00
5. Zandona / Muller #222 @ +30.00
6. Tjallingii / Al #71 +42.00

Volg dagelijks de verrichtingen van de Epic Allies op Velozine

We volgen deze Cape Epic 2022 Maarten en Thijs tijd hun ambitie op een topklassering in de masters-categorie. Je kan hun avonturen dus op de voet – nou ja, van achter je beeldscherm – volgen hier op Velozine. Check en volg ook zeker hun Instagramaccount: @epicallies

Geplaatst in Specials en getagd met , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments