Epic Allies – Cape Epic Proloog: heet, heter, heetst

Als Epic Allies rijden Thijs Al en Maarten Tjallingii samen de Cape Epic 2022. Vandaag is de Epic in gang geschoten met de proloog. En dat het zwaar ging worden, was vooraf al zeker. Heet… ook. Heel heet.

Tekst: Petra Hofs // Foto’s: Patrick Dorré | www.pjfilm.nl

Het einde van de zomer nadert in Zuid-Afrika maar daar was tijdens de proloog weinig van te merken. Met temperaturen boven de 30 graden (in de schaduw) en een geplande starttijd rond het middaguur belooft het een zware dag te worden. Thijs laat zien dat hij er zin in heeft en start als een raket. Maarten moet even bijschakelen, en hapt naar adem. Tot de eerste klim is het nog zoeken naar het ‘juiste’ tempo. Al snel volgt de eerste lange klim en het is belangrijk om een steady tempo te rijden, zodat ze wat overhouden voor de tweede klim. Al vrij snel voelt het duo de hete adem van Platt en Sauser in zijn nek. Nog voordat ze boven komen komt hun sneltrein voorbij. De Epic Allies denken er geen seconde over na om hun karretje aan te haken. De koers is nog lang. “Dit is dag 1,” vertellen ze zichzelf. Wat ze dan nog niet weten is dat de alleskunner Miguel Martinez met zijn ploeggenoot Pirazolli nog harder rijden, en de winst in de Proloog binnenslepen. Op 40 seconden volgt het duo Platt/ Sauser. De Epic Allies eindigen op een keurige vijfde plaats op bijna 3 minuten. De kop is er af!

Cape Epic 2022 – Epic Allies Proloog

Cape Epic 2022 – Epic Allies Proloog

HEET

Er zijn eigenlijk géén drie woorden nodig om de etappe te omschrijven. Eén volstaat: HEET. Met het shirt wijd open, in de hoop nog een vleugje frisse wind mee te kunnen pikken komt Thijs over de finish. Dit is toch wel even andere koek. Hij heeft een paar minuten nodig om weer op adem te komen. Maarten haalt ondertussen water en cola. Het is ook na de finish nergens koel. Zelfs in de schaduw nog steeds de verzengende hitte. Gelukkig wacht bij de camper een emmer koud water met een spons.

Cape Epic 2022 – Epic Allies Proloog

Cape Epic 2022 – Epic Allies Proloog

Morgen eerste etappe

En als vanavond de airconditioning in de camper weer gefixt is dan zijn de Epic Allies klaar voor de eerste échte Cape Epic etappe morgen van 92 kilometer met maar liefst 2.850 hoogtemeters. De mannen vertrekken om 7:15 uur en hopen vóór het heetst van de dag alweer onder de douche te staan.

Resultaten Masters

Proloog 24 km, 700 hm:
1. Pirazzoli / Martinez #72 1:05.39
2. Platt / Sauser #70 + 40
3. Macias Bonaño / Macias Bonaño #408 + 49
4. Uria / Duvenage #69 + 2.10
5. Tjallingii / Al #71 + 2.56

Volg dagelijks de verrichtingen van de Epic Allies op Velozine

We volgen deze Cape Epic 2022 Maarten en Thijs tijd hun ambitie op een topklassering in de masters-categorie. Je kan hun avonturen dus op de voet – nou ja, van achter je beeldscherm – volgen hier op Velozine. Check en volg ook zeker hun Instagramaccount: @epicallies

Geplaatst in Specials en getagd met , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments