Epic Allies – Cape Epic Etappe 7: een geluk bij een ongeluk

De finish is in zicht. Nog één keer moeten de Epic Allies aan de bak bij deze zevende en laatste etappe. Maar dat de Epic pas écht gedaan is aan de finish, beseffen Maarten en Thijs voor de start nog maar eens. Niet alleen het lijf en het hoofd moeten goed zijn; óók het materiaal…

Tekst: Petra Hofs // Foto’s: Patrick Dorré | www.pjfilm.nl

Vandaag de zevende etappe; het is de laatste dag van dit Epic avontuur. Nog één keer wakker worden in het kamp en ontbijten in de tent. Bijna tijd om naar huis te gaan en weer ‘gewoon’ aan het werk te gaan voor de Epic Allies. Want hoewel ze de afgelopen week als profs hebben geleefd, wacht thuis een gewone baan. De mannen mogen uitslapen tot 6:15 uur (…) en dat extra uur kunnen de Epic Allies goed gebruiken, zeker na het fysieke malheur van Thijs de afgelopen dagen. De grote vraag is? Wat zit er nog in het vat?

10 minuten voor de start wordt het nog even stressvol als Maarten nog een schroefje in zijn schoenplaatje mist. Gelukkig wemelt het van de mecaniciens en is er snel een oplossing. Voor de zekerheid draait Maarten ook de bouten van zijn andere schoen nog even aan. Een beslissing die de mannen duur komt te staan.

Cape Epic 2022 – Etappe zeven – Epic Allies

Cape Epic 2022 – Etappe zeven – Epic Allies

Ze verlaten Stellenbosch op weg naar het luxueuze wijn resort in Val de Vie. Onderweg worden ze bij deze zevende etappe getrakteerd op al het moois dat de omgeving te bieden heeft. Van wijngaarden tot nog meer vette single tracks. Het duurt langer dan gemiddeld voor ze worden gespot door het supportteam langs de kant, en dat is niet zonder reden. Als Maarten bij het tweede waterpunt probeert in te klikken in zijn pedaal, lukt dat niet.

Maarten: “Ik probeerde het 3 keer maar schoot steeds over mijn pedaal. Ik was mijn schoenplaat kwijtgeraakt. En ik zeg tegen Thijs, hij moet hier ergens liggen.”

Thijs geeft Maarten weinig kans, het terrein rondom het waterpunt is een grote zandbak. Maarten ziet het niet zitten de etappe uit te rijden met één plaatje, dus gaat terug om te zoeken. Alsof het zo moest zijn vindt hij zijn plaatje, en is er ook nog iemand met extra boutjes – de reparatie kost tijd, maar de mannen kunnen verder. De Epic Allies komen binnen op de achtste plek! Gelukkig komt hun verdiende vierde plek in het klassement niet in gevaar.

Cape Epic 2022 – Etappe zeven – Epic Allies

Cape Epic 2022 – Etappe zeven – Epic Allies

Geen twijfel: de Epic is zwaar voor mens en materiaal

Na de finish zegt Maarten: “Ik had de schroeven blijkbaar toch iets te strak aangedraaid, de plaat was gebroken – het was de andere schoen namelijk.” Met dit eerste échte oponthoud komt er een einde aan het avontuur van de Epic Allies, een avontuur dat alles in zich had. De mannen hebben afgezien, en dat is ze aan te zien.

Bij de finish wacht een prachtige medaille en een Finishers-shirt als aandenken aan acht dagen afzien. De dame die Thijs zijn shirt wilde overhandigen keek me aan en zei: “Jij bent helemaal geen L, jij ben een M.” Waarop Thijs zei: “Bij de inschrijving was ik nog L inderdaad.”

Cape Epic 2022 – Etappe zeven – Epic Allies

Cape Epic 2022 – Etappe zeven – Epic Allies

Resultaten Masters – Etappe 7 (Stellenbosch – Val de Vie)

68 km – 2.000 hoogtemeters
1. Boñano / Boñano @ 3:10:43
2. Platt / Sauser @ +00:00:07
3. Uria / Duvenage @ +00:08:43
4. Zandona / Muller @ +00:14:36
8. Tjallingii / Al +00:20:40

Klassement Masters
1. Platt / Sauser @ 31:11:05
2. Boñano / Boñano @ +00:48:59
3. Uria / Duvenage @ +00:53:27
4. Tjallingii / Al @ +01:49:57
5. Zandona / Muller @ +02:38:16

Volg dagelijks de verrichtingen van de Epic Allies op Velozine

We volgen deze Cape Epic 2022 Maarten en Thijs tijd hun ambitie op een topklassering in de masters-categorie. Je kan hun avonturen dus op de voet – nou ja, van achter je beeldscherm – volgen hier op Velozine. Check en volg ook zeker hun Instagramaccount: @epicallies

Geplaatst in Specials en getagd met , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments