Signature Trails

Bregenzerwald: Diedamskopf-trail

Locals noemen het gewoon hun home-trail…

…maar voor vakantiegangers kan zulke trails het hoogtepunt van hun mountainbikevakantie zijn. Hotelorganisatie ‘Mountain Bike Holidays’ noemt ze simpelweg ‘signature trails’. Daarmee bedoelen ze ieder pad, dat zijn stempel drukt op een mountainbikegebied.

Bij elk van deze signature trails is een video gemaakt, 28 in totaal. Ze geven je een zeer goede indruk van de route, het terrein en het landschap. Maar ook van de cultuur en de mensen in de regio. Velozine brengt de komende maanden iedere week een nieuwe Signature Trail. Bekijk de video’s en ontdek, hoe je eerstvolgende mountainbiketrip naar de Alpen er misschien uit gaat zien…

Ride, collect, win

Ga op jacht naar de mooiste trails van de Alpen. Doe mee aan de Signature Trails Trophy en verzamel punten voor gratis goodies en het winnen van aantrekkelijke prijzen.

Om op het topje van de Diedamskopf te komen moeten we nog een klein stukje omhoog, eerst fietsend, het laatste deel te voet. En dat is de moeite waard, want naar het noordwesten toe opent zich een kilometers ver uitzich, tot aan de Bodensee toe. Alleen niet recht naar beneden kijken, want de noordkant van de Diedamskopf bestaat voornamelijk uit kale, loodrechte rotsmassa’s. Terwijl m’n fietsmaatjes van het vergezicht genieten, kan ik het niet laten ik toch even over m’n schouder de andere kant op te kijken. Want vergis ik me nou of ligt daar niet een mooie trail? Tien minuten later, als we van de top afgedaald zijn en weer op het zadel zitten weet ik het antwoord: een héle mooie trail! Het slingert en golft als een rollercoaster langs de afgrond en we hebben alle ruimte. Zo kunnen we heerlijk spelen en voor we het door hebben, zijn er alweer dik twaalfhonderd hoogtemeters onder onze wielen doorgerold en staan we met gloeiende remschijven en dito koppen weer in het dal. Dat was lekker!

Signature Trails Bregenzerwald Diedamskopf

Geplaatst in Reizen en routes en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments